ΤΟ 2023, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Το μήνυμα της Ε. Λιακούλη από την Καρυά Ελασσόνας

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καρυωτών “Όλυμπος”, σε συνεργασία με την Κοινότητα Καρυάς του Δήμου Ελασσόνας, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, υπογραμμίζοντας τα κάτωθι:

«Στην ανατολή του 2023, είναι ξεχωριστή χαρά για εμένα, να βρίσκομαι ειδικά εδώ, στην αγαπημένη μου Καρυά, που στέκει αγέρωχη με τη μοναδική ορεινή ομορφιά της, στις νοτιοδυτικές πλαγιές του Ολύμπου.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καρυωτών “Όλυμπος”, που εδώ και δεκαετίες, ήδη από το 1978, με μεράκι και αφοσίωση κοπιάζουν για την προαγωγή του χωριού.

Από καρδιάς συγχαρητήρια, βεβαίως, και στον Πρόεδρο της Κοινότητας Καρυάς, τον φίλο Νίκο Κατσίβελο, που κοσμεί το χωριό, αποτελώντας υπόδειγμα αυτοδιοικητικού ήθους και προσφοράς στην τοπική κοινωνία, όπως και στον Θωμά Δάσιο, Πρόεδρο του ΜΕΣΚ και στα συμβούλιά τους που προσφέρουν τις καλές υπηρεσίες τους στο πανέμορφο χωριό τους.

Ανταμώνουμε σήμερα σε μια σημαντική ημέρα για τη Χριστιανοσύνη, τη μεγάλη εορτή του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου και Βαπτιστή. Είθε η ευλογία Του να προστατεύει το χωριό και να φωτίζει τα βήματα όλων μας, με υγεία και ασφάλεια.

Εδώ στην αγκαλιά του Ολύμπου, επιτρέψτε μου να σας εκμυστηρευτώ τον απύθμενο σεβασμό που τρέφω για όλους όσοι έχετε χτίσει τις ζωές σας στα 900 μέτρα υψόμετρο και δεν εγκαταλείπετε τα χώματά σας, επιμένοντας να αγωνίζεστε υπό αντίξοες συνθήκες. Κτηνοτρόφοι και αγρότες οι περισσότεροι, βρίσκεστε πια στα όρια της αντοχής σας, με το κόστος παραγωγής να έχει εκτοξευθεί και την ακρίβεια να ροκανίζει τα πενιχρά εισοδήματά σας. Τα εμπόδια στην καθημερινότητά σας πολλαπλά, ιδίως για τις οικογένειες με μικρά παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες στην τρίτη ηλικία, αλλά και ασθενείς που χρήζουν συχνής ιατρικής περίθαλψης.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα του 2023, η ορεινότητα, αντί για πλεονέκτημα, εξακολουθεί στην πράξη να αποτελεί εμπόδιο. Εσείς το ζείτε “στο πετσί σας” συνεχώς. Το βιώνω και εγώ έντονα, όλα αυτά τα χρόνια, κάθε φορά που στις αναρίθμητες, αλλεπάλληλες, κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου για τα προβλήματα και τις ανάγκες των ορεινών χωριών του Νομού μας, πάντοτε ερχόμουν αντιμέτωπη με το “ανάλγητο τείχος” της Κυβέρνησης, που έχει παντελώς λησμονήσει τη ρήτρα ορεινότητας, την οποία το Σύνταγμα της Ελλάδας, στο Άρθρο 106 ρητά περιλαμβάνει, για να διασφαλίσει ειδική μέριμνα για τις ορεινές περιοχές.

Σήμερα, σε αυτή τη ζεστή γιορτή καλωσορίσματος της νέας χρονιάς, δεν ξεχνάμε πως το 2023 φέρνει για όλους τη μεγαλύτερη γιορτή της Δημοκρατίας. Μια εκλογική γιορτή, όπου όλοι οι πολίτες έχουν την ίδια δύναμη, είτε ζουν στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα είτε εδώ στο γραφικό χωριό του Ολύμπου. Εύχομαι να αδράξετε την ευκαιρία που μας χαρίζει το 2023 και να αξιοποιήσετε τη δύναμη της επιλογής, για το καλό του Τόπου μας.
Καλή και Ευλογημένη Χρονιά σε κάθε κάτοικο της Καρυάς, στα μέλη του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καρυωτών “Όλυμπος”, αλλά και στους απανταχού Καρυώτες.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ