Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΠΙΖΗΤΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ

«Τεράστια η συμβολή των Βλάχων στην ταυτότητα της σύγχρονης Ελλάδας», υποστήριξε ο Χρ. Κέλλας στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση του συλλόγου Σαμαριναίων Αμπελώνα

«Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι λειτουργούν ως “ομπρέλα” στην καταιγίδα αλλοίωσης αξιών, που επιτάσσει ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Η παρουσία τόσο νέων ανθρώπων, σήμερα, εδώ, αποδεικνύει, πως η νεολαία μας επιζητά την διασύνδεση με τις ρίζες της».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας κατά τον χαιρετισμό του στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Σαμαριναίων Αμπελώνα “Ο ΣΜΟΛΙΚΑΣ”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο Κώστα Ζιάγκα και τα μέλη του Συλλόγου, τόσο για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, όσο και για τη γενικότερη δράση τους, εστίασε στην παρουσία νέων ανθρώπων και κυρίως των μικρών παιδιών, που συμμετέχουν στα χορευτικά του Συλλόγου, τονίζοντας:

«Οι παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα και τα ιδανικά μας, αποτελούν τα στοιχεία που κράτησαν ζωντανό το έθνος μας στα βάθη των αιώνων. Η μεταλαμπάδευσή τους, λοιπόν, στις νεότερες γενιές, δεν συνιστά απλή διαδικασία, αλλά “ιεροτελεστία” και “ιερό καθήκον”, με ανεκτίμητη αξία. Η εικόνα που αντικρίζω σήμερα, με τόσους νέους ανθρώπους να δίνουν το παρών και να συμμετέχουν ενεργά, μόνο αισιοδοξία για το μέλλον μου γεννά και αξίζουν σε όλους σας πολλά συγχαρητήρια».

Ο κ. Κέλλας, αναφέρθηκε, ακόμη, στον ρόλο των Βλάχων στην αναγέννηση της χώρας, υπογραμμίζοντας, πως εκτός από τη συμβολή τους στους ένοπλους αγώνες της Ρωμιοσύνης και του Νεότερου Ελληνισμού, που υπήρξε τεράστια, συνέβαλλαν καθοριστικά και στη σύνθεση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ταυτότητας της σύγχρονης Ελλάδας.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Λαρισαίος πολιτικός, παίρνοντας “την σκυτάλη” από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σαμαρίνας, Γιάννη Λυγούρα, ανέφερε πως η Σαμαρίνα είναι όμορφη όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ συνεχάρη τον χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου, Ζήση Γκαμπέτα, για το άρτιο αποτέλεσμα, που παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ