Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ

Ως «τραγική και επικίνδυνη» χαρακτηρίζει την κατάσταση στη Θεσσαλία από την παντελή έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παίδων, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.
Αναλυτικότερα, ο Λαρισαίος πολιτικός κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με το οποίο παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις σε παιδιατρικές ΜΕΘ ανά την Ελλάδα και η μοναδική ΜΕΘ Παίδων που λειτουργεί στη βόρεια Ελλάδα, είναι αυτή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, η οποία διαθέτει μόλις 8 απλές κλίνες ΜΕΘ για παιδιά και 2 μόλις ΜΕΘ COVID-19.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται από πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλη Γιαννάκο ότι «Οι διακομιδές παιδιών σε ΜΕΘ από την Περιφέρεια στην Αττική αναδεικνύουν την αναγκαιότητα λειτουργίας νέων ΜΕΘ παιδιών στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας» καθώς και το γεγονός ότι «οι διακομιδές είναι ασφαλείς δεν παύουν όμως να είναι ταλαιπωρία για τα διασωληνωμένα παιδιά και τους γονείς, που θα πρέπει να τα ακολουθήσουν σε Νοσοκομεία που βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις από το τόπο κατοικίας».
Επιπλέον, αναφέρεται ότι στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία δεν λειτουργεί καμία ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ
και η ΠΟΕΔΗΝ καταλήγει «ότι καλό θα ήταν να αναπτυχθούν ΜΕΘ στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Λάρισας, Ιωαννίνων και σε ένα επιπλέον Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ