Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΚΑΝΕΝΑ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…

Στη Βουλή έφερε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, την εκρηκτική υγειονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νομό Λάρισας, αλλά και ευρύτερα στη Θεσσαλία, ειδικά όσον αφορά τα παιδιά.

Στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η Λαρισαία Βουλευτής υπογραμμίζει ότι «σε ένα περιβάλλον έντονης έξαρσης των ιώσεων και αναπνευστικών λοιμώξεων στην παιδική ηλικία, αλλά και ταυτόχρονης έλλειψης παιδιατρικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, έρχεται εκ νέου με επιτακτικό τρόπο στην επικαιρότητα, το τεράστιο κενό στη Δημόσια Υγεία, που προκαλεί η απουσία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) Παίδων στο Νομό Λάρισας και τη Θεσσαλία γενικότερα.»

Στην Ερώτηση παρατίθενται οι εξαγγελίες Υπουργών του κ. Μητσοτάκη για τη λειτουργία Μ.Ε.Θ. Παίδων στη Λάρισα, που ουδέποτε υλοποιήθηκαν. Ειδικότερα, η δέσμευση του τ. Αναπλ. Υπουργού Υγείας, την 12η Ιουνίου 2021, κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, για «την άμεση σύσταση και προκήρυξη των θέσεων, ώστε να λειτουργήσει σύντομα ΜΕΘ Παίδων». Επιπλέον, η επίσημη Ανακοίνωση του Υπουργού και της Αν. Υπουργού Υγείας, την 17η Ιουνίου 2022, για «τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας», όταν δεσμεύονταν πως «με τη σημερινή απόφαση γίνεται πράξη ενός αιτήματος πολλών ετών» και ταυτόχρονα «κύκλοι του Υπουργείου Υγείας» διέρρεαν πως «το έργο θα ολοκληρωθεί σε περίοδο 4-5 μηνών, ώστε η ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου».

Η Ε. Λιακούλη, με την Ερώτησή της, ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη:

– Για ποιους λόγους, έπειτα από τόσα χρόνια διακυβέρνησης, έχει επιλέξει να αφήσει το Νομό Λάρισας, και ευρύτερα τη Θεσσαλία, χωρίς ούτε μία Μ.Ε.Θ. Παίδων,

– Ποιο είναι το στάδιο υλοποίησης των δημόσιων εξαγγελιών,

– Πότε επιτέλους θα λειτουργήσει Μ.Ε.Θ. Παίδων στη Λάρισα, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα .

Με την κατάθεση της Ερώτησης, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε τα εξής:

«Η δραματική έλλειψη παιδιατρικών φαρμάκων και η κατακόρυφη έξαρση των παιδικών ιώσεων, συνοδεύεται από την έλλειψη Μ.Ε.Θ. για παιδιά, όχι μόνο στο Νομό μας, αλλά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Συναντώ καθημερινά γονείς που κυριολεκτικά τρέμουν από την αγωνία, για το τι τους ξημερώνει, ιδίως τώρα που ξεκίνησαν πάλι τα σχολεία.

Έχω εξαντλήσει κάθε διαθέσιμο θεσμικό μέσο στη Βουλή, αναδεικνύοντας σε συνεχείς παρεμβάσεις μου την ταπεινωτική κατάντια των δομών υγείας τον Τόπο μας. Έχω καλέσει επανειλημμένως την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να δώσει τις αναγκαίες λύσεις. “Φωνή βοώντος εν τη ερήμω”. Η Κυβέρνηση έχει πια χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και όσα βιώνουν οι πολίτες. Ο κ. Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του – που εμφανώς αναλίσκονται μόνο σε προεκλογικούς επικοινωνιακούς τακτικισμούς – οφείλουν να θυμηθούν ότι ακόμα κυβερνούν αυτόν τον Τόπο και έχουν τις ζωές μας στα χέρια τους. Και δυστυχώς, πρόκειται για ζήτημα κυριολεκτικά ζωής ή θανάτου.»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ