ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΗΝ ΑΔΑΕ

Σύσσωμη η αντιπολίτευση στηλιτεύει την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου που βάζει «μπλόκο» στην έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών πατώντας πάνω στον τελευταίο νόμο που έφερε η κυβέρνηση δήθεν για να βελτιώσει το πλαίσιο.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα που σημειώνει ότι η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και αναφέρει ότι παραιτείται της βουλευτικής του ασυλίας. «Σας περιμένω να με συλλάβετε» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απευθυνόμενος στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Απ’ τη μεριά του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. σχολιάζει ότι «παρεμποδίζει την έρευνα της ΑΔΑΕ, η οποία ως ανεξάρτητη συνταγματική αρχή οφείλει να κάνει απερίσπαστη το έργο της». Πρωτίστως, όμως, όπως αναφέρει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη «αποκαλύπτει την αληθινή σκοπιμότητα του πρόσφατου κυβερνητικού νομοθετήματος, ως νομοθετικής παρέμβασης όχι υπέρ της αποκάλυψης της αλήθειας και της ενίσχυσης των θεσμών όπως διαφημίστηκε, αλλά υπέρ της συσκότισης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και της εκ των υστέρων ”νομιμοποίησης” των κυβερνητικών αυθαιρεσιών». Και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρει βαριά την ευθύνη για το πλήγμα στους θεσμούς και το Κράτος Δικαίου, επιβεβαιώνοντας καθημερινά πόσο άριστος μιμητής της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπήρξε».

«Η γνωμοδότηση Ντογιάκου, όχι μόνο υλοποιεί, αλλά και ενισχύει περαιτέρω τον πρόσφατο αντιδραστικό νόμο της ΝΔ και συνολικά το «σκοτεινό» θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων, κομμάτι του οποίου είναι βέβαια και η ΑΔΑΕ. Άλλωστε το ΚΚΕ έχει πολύ πικρή πείρα για τον ρόλο της στη συγκάλυψη των υποθέσεων υποκλοπών σε βάρος του» επισημαίνει σε σχόλιό του το ΚΚΕ και τονίζει καταλήγοντας: «Αποκαλύπτεται πανηγυρικά τόσο ο ρόλος της δήθεν «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης, της οποίας η ηγεσία ορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, όσο και των δήθεν «ανεξάρτητων» αρχών, που αποτελούν μέρος του προβλήματος, ως το «φύλλο συκής» του θεσμικού βούρκου που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις.».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, τόνισε μέσω Twitter πως «η νέα παρέμβαση και οι απειλές του κ. Ντογιάκου, προς ακόμα και την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, αν τυχόν υπάρξει οποιαδήποτε παροχή στοιχείων, σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών που βαραίνει την Κυβέρνηση, καταδεικνύει το βάθος της θεσμικής παρακμής της χρεοδουλοπαροικίας η Ελλάς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ