Η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΪΚΗΣ A.S. ΑΓΟΡΑ

Σε συζητήσεις με μία ακόμη αλυσίδα της περιφέρειας, την AS Αγορά, με σκοπό την απόκτησή της βρίσκεται η «Σκλαβενίτης». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία και δεν μένουν παρά ελάχιστες λεπτομέρειες για να πέσουν οι υπογραφές..

Η ΑS Αγορά, που αποτελεί το σήμα με το οποίο δραστηριοποιείται στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων η «Σανιδάς – Παπακωνσταντίνου ΙΚΕ», ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στα τέλη του 2015, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα λιανικής στον Αγ. Αθανάσιο Λάρισας. Ακολούθησαν έκτοτε άλλα οκτώ (σε Αμπελοκήπους, Φιλιππούπολη, Αγιο Κωνσταντίνο και Νέα Σμύρνη Λάρισας, στο κέντρο της θεσσαλικής πόλης, στην Αγιά, στον Αμπελώνα Τυρνάβου και στους Νέους Πόρους Πιερίας). Επίσης διαθέτει αποθήκες.

Συνολικά η επιχείρηση έχει δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας.

Η «Σκλαβενίτης» διαθέτει στη Λάρισα πέντε καταστήματα, εκ των οποίων ένα στην Ελασσόνα και δύο καταστήματα στην Πιερία, αμφότερα στην Κατερίνη.

Εάν οι διαπραγματεύσεις με την AS Αγορά καταλήξουν σε συμφωνία, αυτή θα είναι η 12η εξαγορά της «Σκλαβενίτης», εξαγορά μέσα από την οποία θα ενισχύσει την παρουσία της στη μεγαλύτερη πόλη του κάμπου, καθώς και σε δύο περιοχές με αρκετή τουριστική ανάπτυξη, όπως είναι η Αγιά και οι Νέοι Πόροι.

Η πρώτη μεγάλη εξαγορά της «Σκλαβενίτης» έγινε το 2007, όταν απέκτησε την αλυσίδα «Παπαγεωργίου». Το 2010 απέκτησε 10 καταστήματα από την πτωχευμένη Ατλάντικ, ενώ το 2013 προχώρησε στην ανάληψη των μισθώσεων σύμβασης καταστημάτων τριών μικρότερων αλυσίδων («Δούκας», Extra-Πρώτα και Φθηνά και «Μπαλάσκας»). Το 2014 απέκτησε από τη «Βερόπουλος» το 60% της αλυσίδας «Χαλκιαδάκης», ενώ την ίδια χρονιά ανακοίνωσε την εξαγορά της Makro Cash & Carry, που αργότερα μετονομάστηκε σε «Τhe Mart». Το 2017 αποκτά μέσα από διαδικασία συμφωνίας εξυγίανσης – μεταβίβασης την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» και γίνεται ο ηγέτης του κλάδου.

Στις αρχές του 2020 εξαγόρασε το ηλεκτρονικό κατάστημα caremarket.gr, ενώ το 2022 απέκτησε εννέα από τα 11 καταστήματα της αλυσίδας SEP Markets στα Ιωάννινα και τέσσερα καταστήματα της αλυσίδας «Γέγος» στα Μεσόγεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ