ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΛΘΕ Ο κ. ΚΟΚΟΥΡΑΣ 1

Κείμενο του δημοτικού συμβούλου της ΣΥΝ Πολιτείας Χρ. Τσιόπα που υποστηρίζει ότι ο νυν δήμαρχος βύθισε τον Δήμο στην καθυστέρηση…

Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που ο δήμαρχος Τυρνάβου ενώ βρήκε όταν ανέλαβε δρομολογημένα έργα και ενεργοποιημένα εργαλεία τα οποία θα βελτίωναν την διαχειριστική ικανότητα των υπηρεσιών, δεν έκανε τίποτα για να τα συνεχίσει και να τα χρησιμοποιήσει.

Γιατί; Ίσως να μην κατάλαβε την αξία τους ή σκόπιμα θέλησε να την υποβαθμίσει. Ίσως να θεώρησε πως πρέπει να κάνει κάτι από την αρχή. Δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημά του. Ξέρω όμως πού μας οδήγησε αυτή η τακτική και τώρα όλοι βλέπουμε τα αποτελέσματά της. Έχουμε έναν Δήμο που κάνει συνεχώς βήματα πίσω και καθιστά τους δημότες ανενεργούς.

Μια από τις περιπτώσεις αυτές είναι και η εγκατάλειψη ενός εργαλείου, το Novoville. Το Novoville είναι μια συμμετοχική πλατφόρμα διαχείρισης προβλημάτων, επικοινωνίας και διάδρασης Δήμου-Δημότη Με ένα «κλικ» μέσω του κινητού μπορεί ο δημότης εύκολα και απλά και για 24 ώρες το 24ωρο να δηλώσει προβλήματα δημόσιου ενδιαφέροντος και να εκφράσει την άποψή του. Πολύ απλά μπορεί να δηλώσει λακκούβες, καμένες λάμπες σκουπίδια, φθαρμένους κάδους καθώς και δεκάδες άλλα προβλήματα που συναντά καθημερινά.

Οι αναφορές και οι αιτήσεις των δημοτών φτάνουν ζωντανά στο διαχειριστικό σύστημα του δήμου και κατευθύνονται σε κάθε αρμόδια υπηρεσία, ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου να ανταποκρίνονται άμεσα στην διαχείριση των θεμάτων. Την εξέλιξη του αιτήματος μπορεί ο κάθε δημότης να την παρακολουθεί μέσω των ηλεκτρονικών ειδοποιήσεων που φτάνουν στο κινητό του.

Η πλατφόρμα αυτή λειτούργησε πιλοτικά για ένα διάστημα και από 5 Ιανουαρίου 2019 ξεκίνησε την πλήρη λειτουργία της.
Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά λόγω της ενημέρωσης των υπηρεσιών σε ζωντανό χρόνο και της γρήγορης επίλυσης των προβλημάτων.

Ήταν τα πρώτα βήματα για έναν έξυπνο Δήμο και για ενεργούς πολίτες.
Και μετά ήρθε ο κ. Κόκουρας και σταμάτησαν όλα!!!

Παραθέτω στοιχεία για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα μπορούσε να είναι ένα σούπερ εργαλείο στα χέρι ατης δημοτικ΄ςη αρχής αλλά δυστυχώς δεν χρησιμοποιήθηκε:

Ο Δήμος Τυρνάβου εγκαινιάζει μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας novoville, ένα νέο τρόπο επικοινωνίας των πολιτών με το Δήμο.

 Βρείτε γρήγορα σημεία ενδιαφέροντος, όπως φαρμακεία, βενζινάδικα, ΚΕΠ κλπ και προηγηθείτε σε αυτά με ακρίβεια.
 Επικοινωνήστε απευθείας με τις δημοτικές υπηρεσίες.
 Ενημερωθείτε εύκολα για εκδηλώσεις, ανακοινώσεις και σημαντικές ενημερώσεις μόνο για τις περιοχές που σας ενδιαφέρουν.

Έξυπνος Δήμος με ενεργούς πολίτες.

Η πλατφόρμα από 5 Ιανουαρίου 2019 ξεκίνησε την πλήρη λειτουργία της.

Τί είναι το novoville


Μια δωρεάν εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (app) επιτρέπει στο Δημότη να αναφέρει σε πραγματικό χρόνο τα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζει , να ενημερώνεται για σημαντικά γεγονότα και να εκφράζει την άποψη του για θέματα του Δήμου του μέσα από σύντομες δημοσκοπήσεις.
Το έξυπνο διαδικτυακό διαχειριστικό σύστημα στο cloud επιτρέπει στις δημοτικές υπηρεσίες να λαμβάνουν ζωντανά τα αιτήματα των Δημοτών, να δρομολογούν την επίλυση τους προς τα αρμόδια τμήματα ενημερώνοντας σε πραγματικό χρόνο τον Δημότη για την εξέλιξη της αναφοράς του μέχρι την οριστική διευθέτηση. Ζωντανά, 24/7 και οικονομικά!

Διαδραστικοί χάρτες, πληθώρα στατιστικών και δεδομένων δίνουν τη δυνατότητα για πρώτη φορά στις δημοτικές αρχές να έχουν πραγματική γνώση για το τι συμβαίνει στη πόλη και να λαμβάνουν αποφάσεις βασισμένες σε επεξεργασμένα δεδομένα.

Η επικοινωνία με το Δημότη αλλάζει επίπεδο! SMS, push notifications, μηνύματα μέσα στην εφαρμογή, emails και όποιο άλλο διαθέσιμο κανάλι επικοινωνίας στην υπηρεσία της Δημοτικής Αρχής και του Δημότη.

Η πρόσβαση στο διαχειριστικό σύστημα γίνεται 24/7/365 μέσα από οποιαδήποτε συσκευή έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς να απαιτείται καμία νέα υποδομή από πλευράς Δήμου!