Ο “ΧΟΡΟΣ” ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ – ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΚΙΑ Η ΩΡΑ ΟΥΤΕ Η ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ για εργατικό ατύχησε σε εργαζόμενο του ΦΟΔΣΑ Λάρισας

Ευτυχώς στο ατύχημα του συναδέλφου από τον ΦΟΔΣΑ Λάρισας την προηγούμενη βδομάδα(5-1-23), που έφυγε από το δρόμο, δεν είχαμε θύματα. Υπάρχουν συνάδελφοι που δουλεύουν συνεχόμενα και με άλλα αντικείμενα, – πέραν της ειδικότητας τους γιατί «δεν έχει πολλούς εργαζόμενους αλλά ούτε και χρήματα ο Φορέας» – ενώ κάποιους τους οφείλονται 30 και 40 μέρες ρεπό.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς, με αυξημένο όγκο εργασίας, οι διαχρονικές ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνικά μέσα, φορτώνονται για μια ακόμα φορά στις πλάτες των γνωστών «υποζυγίων», των εργαζομένων που οι ζωές τους θεωρούνται αναλώσιμα είδη.

Είναι ξεκάθαρο ότι η υγεία και η ασφάλεια μας για τις κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα και των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αλλά και τους δημάρχους- όπως και την διοίκηση του ΦΟΔΣΑ Λάρισας που στηρίζουν αυτά τα κόμματα, αποτελούν κόστος. Ένα κόστος που προσπαθούν να το περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται.

Φτάνει πια. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν σακατευτεί. Αρκετούς συναδέλφους έχουμε θρηνήσει. Αρκετά παιδιά έμειναν ορφανά γιατί οι κυβερνήσεις αρνούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, τις δημοτικές αρχές της περιφερειακής ενότητας Λάρισας, τη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ Λάρισας, να πάρουν ουσιαστικά μέτρα εδώ και τώρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού και του στόλου σχημάτων με κρατική χρηματοδότηση.

Τους δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν με τις ζωές μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ