ΕΓΙΝΕ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΣΤΟ 37ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 έγινε στο ¨Χατζηγιάννειο¨ Πνευματικό έντρο η καθιερωμένη συγκέντρωση των υπευθύνων των ομάδων για το 37ο πρωτάθλημα Μπάσκετ Εργαζομένων.

Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν ο καταρτισμός των ομίλων για την νέα αγωνιστική περίοδο, η κλήρωση της 1ης φάσης του πρωταθλήματος, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Λ., κ. Μόρας Βαγγέλης, ο κ. Πανταζής Απόστολος εκ μέρους των διαιτητών και η κ. Ιωάννου Κική εκ μέρους των κριτών-γραμματείας αγώνων.

Ο κ. Μόρας αφού καλωσόρισε τους υπευθύνους των ομάδων τόνισε ότι «Ο σκοπός του πρωταθλήματος των εργαζομένων δεν είναι ο πρωταθλητισμός αλλά ο αθλητισμός. Οι παίκτες πρέπει να χαίρονται τα παιχνίδια, να διασκεδάζουν και μέσα από τα παιχνίδια τους δίνεται η δυνατότητα εδώ και τριάντα έξι χρόνια, να αθλούνται με το άθλημα που αγαπάνε. Τόνισε δε ότι ο Δήμος Λαρισαίων διοργανώνει εδώ και χρόνια το καλύτερο πρωτάθλημα εργαζομένων σ΄ όλη την Ελλάδα και φέτος έχουμε, παρά την «απουσία» του πρωταθλήματος δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, (20) είκοσι ομάδες.

Αμέσως μετά έλαβε τον λόγο ο κ. Πανταζής Απόστολος και τόνισε ότι, «Όπως και οι παίκτες που αγωνίζονται κάνουν λάθη, έτσι και οι διαιτητές, να δείξουν περισσότερη αυτοσυγκράτηση και οι διαμαρτυρίες να είναι μέσα στα πλαίσια τα αγωνιστικά».

«Η γραμματεία είναι εδώ για να γίνονται οι αγώνες χωρίς προβλήματα» τόνισε η εκπρόσωπος των κριτών κ. Κική Ιωάννου, κι όπως όλα τα χρόνια θα είναι κοντά στο πρωτάθλημα των Εργαζομένων, παρακάλεσε δε τους εκπροσώπους των ομάδων να ειδοποιούν εγκαίρως την διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση που κάποια ομάδα για οποιονδήποτε λόγο δεν θα αγωνισθεί σε κάποιο παιχνίδι.

Στην συνέχεια το λόγο πήραν οι υπεύθυνοι των ομάδων όπου διατύπωσαν γνώμες και απορίες για την καλύτερη εξέλιξη του πρωταθλήματος, μάλιστα ο κ. Λαζαρίδης Γιάννης υπεύθυνος της ομάδας FRANKLIN, τόνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια παρατηρήθηκε το φαινόμενο ομάδες να χρησιμοποιούν παίκτες που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ, όταν αυτοί προερχόταν από τραυματισμό, σαν αποθεραπεία. Αυτό το θεώρησε απαράδεκτο και παρακάλεσε να το αποφύγουν οι ομάδες ώστε να μη χρειαστούν ενστάσεις αγώνων.

Κατόπιν έγινε η κλήρωση και οι ομάδες χωρίστηκαν σε πέντε (5) ομίλους των τεσσάρων ομάδων, που θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα του ενός γύρου. Στην Β΄ φάση οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου θα συγκροτήσουν την Α1 κατηγορία και οι υπόλοιπες την Α2 κατηγορία.

Με την λήξη της 2ης φάσης θα ισχύσει και ο θεσμός του κυπέλλου με συμμετοχή δεκαέξι ομάδων.

Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 21 Ιανουαρίου 2023 με την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος και οι υπεύθυνοι των ομάδων θα πρέπει να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την συμμετοχή των ομάδων τους στο νέο πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ