Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Το μήνυμα του Μ. Χαρακόπουλου προς το δ.σ. του συλλόγου εργαζομένων στις ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ

«Θεωρώ ότι όλες οι σημαντικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν αυτά τα χρόνια της δοκιμασίας δεν πρέπει να κινδυνεύσουν αλλά να εμπλουτισθούν. Η εμπειρία που αποκτήθηκε, θα πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για την βελτίωση σε κάθε επίπεδο, από την πρωτοβάθμια φροντίδα μέχρι τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες δομές για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του μέλλοντος και να φθάσουμε στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας που όλοι επιθυμούμε και οραματιζόμαστε».

Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) 5ης Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας σε απάντηση της πρόσκλησής τους να παραβρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνουν στην Λάρισα με θέμα «5 χρόνια ΤΟΜΥ».

Ο Θεσσαλός πολιτικός στο μήνυμά του, αφού εκφράζει την λύπη του για την αδυναμία του να παραβρεθεί στην εκδήλωση λόγω ειλημμένων πολιτικών υποχρεώσεων, επισημαίνει ότι «μαζί, όμως, με τις ειλικρινείς ευχές μου για την επιτυχία της επετειακής σας εκδήλωσης επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω συντόμως την συμβολή του δημόσιου συστήματος υγείας και των ανθρώπων που το υπηρετούν στις σύγχρονες προκλήσεις, καθώς και την αναγκαιότητα να συνεχιστεί η ενδυνάμωσή του ώστε να διασφαλιστεί η κατά το δυνατόν αρτιότερη ανταπόκριση στον πολίτη και το κοινωνικό σύνολο.

Ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας, η οποία μας ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς ακόμη είναι παρούσα, αναδείχθηκε έντονα η αξία κάθε κρίκου της αλυσίδας που ονομάζεται δημόσια υγεία. Αντιληφθήκαμε ότι ο εξοπλισμός, η άρτια οργάνωση και κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει τις δομές υγείας διαδραματίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προκλήσεων, που επιφέρει η μαζική προσφυγή των πολιτών στις δημόσιες δομές υγείας λόγω πανδημικών γεγονότων, όπως ο Covid-19.

Θεωρώ ότι όλες οι σημαντικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν αυτά τα χρόνια της δοκιμασίας δεν πρέπει να κινδυνεύσουν αλλά να εμπλουτισθούν. Η εμπειρία που αποκτήθηκε, θα πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για την βελτίωση σε κάθε επίπεδο, από την πρωτοβάθμια φροντίδα μέχρι τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες δομές για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του μέλλοντος και να φθάσουμε στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας που όλοι επιθυμούμε και οραματιζόμαστε.

Με αυτές τις σκέψεις και με τη πεποίθηση ότι η συνεισφορά σας στην βελτίωση της δημόσιας υγείας θα συνεχίσει να είναι πολύτιμη, εύχομαι κάθε επιτυχία στην επετειακή σας εκδήλωση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ