ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ…

Τη δική του παρέμβαση μέσω της προσωπικής του σελίδας στο fb έκανε ο πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ καθηγητών και προεδρεύων στο προηγούμενο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας Θανάσης Φούντας, με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση κοπής πίτας της ΔΑΚΕ καθηγητών η οποία λόγω και του προεκλογικού της χρονιάς αλλά και μιας σειράς άλλων δεδομένων έγινε σε μία κατάμεστη αίθουσα παρουσία πολλών επισήμων, που εξυμνούσαν το έργο της κυβέρνησης και προσπαθούσαν να διεκδικήσουν και δάφνες από τις εκλογικές επιτυχίες της ΔΑΚΕ.

Ο κ. Φούντας που μάλλον δεν είδε με καλό μάτι αυτό το πανηγυρικό κλίμα και έχοντας διαφωνήσει πολλές φορές στο παρελθόν με κυβερνητικές επιλογές στην παιδεία σε μία όλο νόημα παρέμβαση αναφέρει:

«Μερικές φορές ακόμη και τα αυτονόητα πρέπει να ξεκαθαρίζονται. Η ΔΑΚΕ Δ.Ε είναι ανεξάρτητη συνδικαλιστική , Φιλελεύθερη, Λαϊκή, Δημοκρατική Παράταξη και όχι κομματικό όργανο . Η μεγάλη της δύναμη οφείλεται στο δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας της και στην τεράστια απήχηση που έχει στους συναδέλφους καθηγητές και καθηγήτριες , για τον κρυστάλλινο λόγο και τις διαχρονικά σταθερές και ρεαλιστικές τις θέσεις.

Γι’ αυτό δίνει λόγο μόνο σ’ αυτούς και σε κανέναν άλλο.

Χθες έγινε στη Λάρισα με πολύ μεγάλη επιτυχία η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Παράταξης.

Οι επίσημοι που παρευρέθηκαν στάθηκαν κυρίως στο ότι η κυβέρνηση εφάρμοσε στην Παιδεία το πρόγραμμα που είχε υποσχεθεί , αλλά και στα πολύ υψηλά ποσοστά (άνω του 44%) που πετύχαμε στις τρεις διαδοχικές μέσα σε δέκα μήνες εκλογικές μάχες. Επειδή λόγω του πρωτόκολλου των ομιλητών που ακολουθήθηκε δεν μπόρεσα να παρέμβω στη διαδικασία , θέλω να επισημάνω ότι : Για να πάρουμε αυτά τα ποσοστά κυριολεκτικά φτύσαμε αίμα και δεν τα χαρίζουμε σε κανένα.

Για να κατανοήσετε καλύτερα το συνδικαλιστικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργήσαμε λοιπόν:

Σε όλες τις αναμετρήσεις είχαμε την Υπουργό Παιδείας απέναντι . Τί να πρωτοπεί κανείς .. την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στην καραντίνα , χρησιμοποιώντας τα προσωπικά πενιχρά μέσα που διαθέταμε μαθητές και εκπαιδευτικοί ? Τα εκπαιδευτικά πολυνομοσχέδια που μας έστειναν στον τοίχο? Την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων που φόρτωνε στις πλάτες μας , ακόμη μεγαλύτερη γραφειοκρατία? Τους Μέντορες ? Τους ενδοσχολικούς Συντονιστές ? Τη συνεχή προσπάθεια για διαίρει και βασίλευε στους Συλλόγους Διδασκόντων? Τις δήθεν μεταρρυθμίσεις χωρίς στέρεες βάσεις μόνο και μόνο για το θεαθήναι και χωρίς να κάνει διάλογο με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ?

Τις προσφυγές της στα δικαστήρια για να κηρυχτούν παράνομες οι απεργίες μας ? Τους πενιχρούς μας μισθούς και την αδυναμία να ζήσουμε αξιοπρεπώς από την εργασία μας ?

Ακόμη και το τεράστιο επιχειρηματολογικό όπλο των χιλιάδων διορισμών για πρώτη φορά μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια , κατάφερε να το αποδομήσει αποκλείοντας από τη μονιμοποίηση τους νεοδιόριστους ,που η ίδια είχε διορίσει , κάνοντας παρανόμως αναδρομική χρήση του νέου νόμου για την αξιολόγηση. Έτσι ενώ θα μπορούσε να έχει μαζί της το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς , τους έβαλε απέναντί της.

Οι επιτυχίες λοιπόν της ΔΑΚΕ ΔΕ οφείλονται αποκλειστικά στον κρυστάλλινο λόγο των στελεχών της και σε κανέναν άλλο παράγοντα. Δεν τις προσφέρουμε για καμία κομματική σπέκουλα. Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι εκτιμούν την ειλικρίνεια και τις ρεαλιστικές μας θέσεις.

Το φρόνημά μας , αν και βάλλεται πανταχόθεν ,είναι εδώ και είναι υψηλό. Αν νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να το πλήξουν ματαιοπονούν. Είμαστε γνώστες του ιδιαίτερου αξιακού βάρους των αρχών που πρεσβεύουμε με αυταπάρνηση. Δεν πρόκειται να δειλιάσουμε ποτέ!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ