Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΛΑΡΙΣΑ ΔΙΝΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Με κατάμεστο τον χώρο του ΦΡΟΥΡΙΟΥ, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε μια εντυπωσιακή σε όγκο και πάθος εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα, με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς, η κοπή πίτας και πολιτική ομιλία της Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Υπεύθυνης του Τομέα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, Βουλευτή Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη, παρουσία του κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Α’ Αθηνών, Κώστα Σκανδαλίδη.

Με την παρουσία του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κκ Ιερώνυμου, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, φορέων, συλλόγων και οργανισμών με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τη νέα γενιά δυναμικά στο πλευρό της που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμά της, και με τον Πράσινο Ήλιο να πρωταγωνιστεί, η Ευαγγελία Λιακούλη υποδέχθηκε στην εκδήλωσή της όλους όσοι την τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και με εμφανή συγκίνηση και σεβασμό τον υψηλό προσκεκλημένο της.

Η εκδήλωση «άνοιξε» με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη, ενώ δύο νέα παιδιά, έκαναν ξεχωριστή την έναρξη της συζήτησης, θέτοντας τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους νέους ανθρώπους, αλλά και ιδεολογικά ερωτήματα για τη σοσιαλδημοκρατία.

Οι δύο ομιλητές , Κώστας Σκανδαλίδης και Ευαγγελία Λιακούλη, αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος των τοποθετήσεών τους, στα άλυτα προβλήματα της κοινωνίας, που διαρκώς γιγαντώνονται.

Στο χαιρετισμό του ο Κώστας Σκανδαλίδης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη των προγραμματικών θέσεων και τεκμηριωμένων προτάσεων που έχουν επεξεργαστεί στο ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας αναλυτικά μια ολοκληρωμένη δέσμη λύσεων, για κάθε θέμα που ταλανίζει τους πολίτες, όπως για τη δραματική ακρίβεια, την αισχροκέρδεια της ενεργειακής κρίσης, τα κόκκινα δάνεια, τον αγροτικό κόσμο και τους κατοίκους της υπαίθρου, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, την αξιοκρατική και διάφανη λειτουργία του Κράτους, το σεβασμό και θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Ευαγγελία Λιακούλη, εστίασε ιδιαίτερα στο οικονομικό αδιέξοδο του αγροτικού κόσμου. Στηλίτευσε τα αποσπασματικά επικοινωνιακά ημίμετρα, που προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια στους αγρότες, κατά το παρωχημένο δόγμα “διαίρει και βασίλευε”, ενώ δεν παρέλειψε να καυτηριάσει το πρόσφατο κυβερνητικό “χαστούκι” προς τους επιλαχόντες των σχεδίων βελτίωσης. Αναφέρθηκε εκτενώς στην υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας στο ν. Λάρισας, στην αδιανόητη έλλειψη φαρμάκων και την απαράδεκτη απουσία ΜΕΘ Παίδων σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, αναδεικνύοντας συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη, θωράκιση και αναβάθμιση του ΕΣΥ, προς όφελος όλων των πολιτών, ιδίως των ευάλωτων και μη προνομιούχων.

«Η Κυβέρνηση έχει στήσει τον Ελληνικό Λαό “στο απόσπασμα”. Δέχεται ο Λαός μας συνεχή “πυρά”, ενώ τον έχουν εγκαταλείψει “χωρίς αλεξίσφαιρα”. Την ίδια στιγμή, κάποιοι τρώνε με “χρυσά κουτάλια”. Η κοινωνία δέχεται έναν συντεταγμένο “πόλεμο” φτωχοποίησης και υποβάθμισης. Στο μεταξύ, το παιχνίδι έγινε και επικίνδυνο για τη Δημοκρατία, αφού άνοιξαν το χρονοντούλαπο της Δεξιάς και ξέθαψαν από μέσα ό,τι “σκελετό” είχαμε για τα καλά “θάψει” στο μακρινό παρελθόν. Μέχρι και τους κοριούς ξαναζωντάνεψαν! Έως και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα έριξαν στην προεκλογική αρένα. Ούτε ιερό ούτε όσιο! Όμως, αρκετά. Το “τσιμπούσι” με τα λεφτά του ελληνικού λαού, ήρθε η ώρα να τελειώσει. Στη Δημοκρατία, η δύναμη ανήκει στο Λαό. Και ο Λαός θα σπάσει τις “αλυσίδες”, που τον κρατούν όμηρο στη μιζέρια και την εξαθλίωση», υπογράμμισε η Ε. Λιακούλη.

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Λάρισας, επεσήμανε: «Στην 1η θητεία μου στη Βουλή, ανταποδίδοντας τη μεγάλη τιμή που μου επιφυλάξατε, μετέτρεψα τη δική μου φωνή σε θεσμικό μεγάφωνο της δικής σας φωνής. Έδωσα κάθε ικμάδα των δυνάμεών μου, για να ενισχύσω τη δική σας δύναμη . Έφερα στην 1η γραμμή του Κοινοβουλίου, τα προβλήματα και τις ανάγκες του Τόπου μας. Έτσι έμαθα, να αγωνίζομαι μια ζωή στο ΠΑΣΟΚ, που δεν το εγκατέλειψα ποτέ, ούτε για μια στιγμή. Ακόμα και όταν οι “μπόρες” το χτυπούσαν αλύπητα, επέλεξα να δεχθώ όλη τη “βροχή”.

Ακόμα κι όταν οι μπόρες έγιναν καταιγίδες και μετά θύελλες και μετά τυφώνες, ήμασταν αυτοί που μείναμε πιστοί , πλάι στον πράσινο ήλιο μας , τι κι αν εκείνος δεν φώτιζε, γιατί πυκνά “σύννεφα” τον είχαν καλύψει. Με πίστη και επιμονή, δουλεύαμε σκληρά για να φύγουν τα σύννεφα, για να φωτίσει ξανά ο Ήλιος. Χωρίς ανταλλάγματα, αξιώματα και διορισμούς σε θέσεις, πάντα στην αντιπολίτευση, απλοί στρατιώτες της πρώτης γραμμής. Ναι, έζησα κάθε στιγμή της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ και της πορείας του, και τις χαρές και τις λύπες μαζί …

Έζησα την πολυτάραχη ιστορία του ΠΑΣΟΚ , γιατί ήμουν πάντα εδώ… Μερικές φορές στενοχωριέμαι όταν σκέφτομαι αυτούς που έφυγαν, όχι τους απλούς ανθρώπους, αλλά αυτούς που έφυγαν γιατί αναζητούν διαρκώς μια σημαία ευκαιρίας, αυτούς που πηγαινοέρχονται πότε σε εμάς και πότε αλλού, ζητώντας πάντα μια νέα σημαία ευκαιρίας. Είναι το εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο των πολιτικών γυρολόγων. Έχουμε όμως πια την εμπειρία να κάνουμε αυθεντική επιλογή, που ειδικά τώρα είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί τώρα γινόμαστε ξανά δυνατοί και χρειαζόμαστε ικανούς αλλά κυρίως έμπιστους, τώρα χρειαζόμαστε δέντρα με βαθιές ρίζες και όχι «φτερά στον άνεμο», που όπου φυσήξει πάνε…

Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων, γιατί τώρα- όπως λέμε για την αγαπημένη ΑΕΛ μας, ξαναρχόμαστε
Με την εμπιστοσύνη και τη θερμή αγκαλιά όλων σας, η κάλπη του 2023 μετατρέπεται σε μια μεγάλη γιορτή, για να συνεχίσουμε μαζί ενωμένοι αυτή τη συναρπαστική διαδρομή, για να κάνουμε πράξη τη Δημοκρατική Ανατροπή, με ισχυρή εντολή, με το ΠΑΣΟΚ ξανά πρωταγωνιστή και το νομό Λάρισας στο προσκήνιο.

Να θυμάστε πάντα ότι για μένα είναι πρώτα ο Τόπος μου και οι Άνθρωποι και μετά όλα τα άλλα

Και να θυμάστε ακόμη ότι η νίκη μας θα είναι μεγάλη.

Γιατί τώρα και θέλουμε και μπορούμε!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ