ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Η σημασία της μαζικής διακίνησης και της ολόπλευρης αξιοποίησης του περιοδικού της ΚΝΕ, του «Οδηγητή», αναδείχτηκε στην εκδήλωση που οργάνωσαν το απόγευμα του Σαββάτου, οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας της ΚΝΕ, με θέμα «”Οδηγητής”: Το “φως που καίει”, ανάβει χέρι -χέρι…» και ομιλητή τον Σωκράτη Μπουντόλο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της τρίμηνης καμπάνιας γνωριμίας της νεολαίας με την Οργάνωση και αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, με τίτλο «Είμαστε χιλιάδες – νέοι εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές – μέλη της ΚΝΕ. Γιατί όχι και εσύ; Έλα μαζί μας!», με αφορμή το 13ο Συνέδριο και συμμετείχαν δεκάδες μαθητές , φοιτητές , νέοι εργαζόμενοι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν η ΟΒ Επισιτισμού της ΤΟ Λάρισας και η ΟΒ ΣΕΥΠ της ΤΟ ΑΕΙ Λάρισας, για τη διακίνηση που πέτυχαν με τον «Οδηγητή» που κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη και περιλάμβανε τις Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου για το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

Ο Σωκράτης Μπουντόλος, στην ομιλία του, μίλησε για την αξία της ανάγνωσης του «Οδηγητή», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι, «πόσες φορές μάθαμε κάτι καινούριο που βοήθησε στο να πλατύνουμε τους ορίζοντες μας για το ότι «χρειάζονται πολλά τον κόσμο για να αλλάξεις» και ταυτόχρονα διαβάσαμε κάτι που μας βοήθησε να καταλάβουμε την πολύπλοκη πραγματικότητα της ζωής και έτσι διδαχθήκαμε το «πως την πραγματικότητα να αλλάξουμε». Πόσες φορές ανατρέξαμε στο περιοδικό της ΚΝΕ για να καταφέρουμε να πείσουμε για τις ιδέες και τις προτάσεις μας, να τις προβάλλουμε εμπλουτισμένες με τρανταχτά παραδείγματα, με όσο δυνατόν πιο πειστικά επιχειρήματα»

Συνεχίζοντας ο Σ. Μπουντόλος αναφέρθηκε στην ιστορία του «Οδηγητή» , τονίζοντας ότι αυτή είναι απόλυτα συνυφασμένη με αυτή της ΚΝΕ, ενώ παρουσιάζοντας μια σειρά από παραδείγματα από ρεπορτάζ, άρθρα και στήλες του, σημείωσε ότι, «ο “Οδηγητής” ως όργανο του ΚΣ της ΚΝΕ βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού και της νεολαίας, προβάλλοντας την αλήθεια των “από κάτω”».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ