ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ 44η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γεμάτες ενθουσιασμό και νέες εμπειρίες επέστρεψαν στη Λάρισα οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας Ζωή Γκερμπεσιώτη (Γ1 Λυκείου) και Αγγελίνα Πολύζου (Γ3 Λυκείου), οι οποίες συμμετείχαν στην 44η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη από τις 16 έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2022. Η θεματική του φετινού συνεδρίου ήταν: «(O) Άνεμος (της) αλλαγής – Νεανικές Πρωτοβουλίες για την Ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης: Ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη των κοινωνιών».

Οι μαθήτριές μας, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη των Επιτροπών στις οποίες ήταν ενταγμένες, μελέτησαν επίκαιρα θέματα που άπτονται της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, της ανεργίας των νέων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πολιτισμικής κληρονομιάς, προώθησαν τα ψηφίσματα που προέκυψαν από τις εργασίες τους στην Ολομέλεια και συμμετείχαν ενεργά σε μια γόνιμη συζήτηση με τους και τις εταίρους τους.

Μέσα από αυτές τις διαδικασίες οι μαθήτριές μας είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε μια προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να εργαστούν σε ομάδες με μαθητές και μαθήτριες άλλων σχολείων της Ελλάδας, να καλλιεργήσουν τη ρητορική τους δεινότητα, να οξύνουν την κριτική τους ικανότητα, να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες  και να εξασκηθούν στα αγγλικά, που αποτελούσε την επίσημη γλώσσα του συνεδρίου καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Υπεύθυνες για την προετοιμασία των μαθητριών ήταν οι καθηγήτριες του σχολείου μας Έφη Τσοτσάνη (ΠΕ 04.02) και Σοφία Κόκκινου (ΠΕ 02), η οποία συνόδευσε τις δύο μαθήτριες στη Θεσσαλονίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ