ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

«Η αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου αποτελεί προτεραιότητα… διαρκείας για την κυβέρνησή μας. Και τούτο σε αγαστή συνεργασία με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, το έργο των οποίων εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε απόλυτα. Σε αυτή την κατεύθυνση η συμβολή της ΔΑΚΕ Καθηγητών είναι πολύτιμη και καταλυτική».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα στην ετήσια συνεστίαση της ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού αντάλλαξε τις καθιερωμένες ευχές για τη νέα χρονιά, συνεχάρη τα μέλη της ΔΑΚΕ, για τη συνολική δράση και προσφορά τους στον εκπαιδευτικό χώρο, χαρακτηρίζοντάς τους “μαχητές πρώτης γραμμής”.

Ο κ. Κέλλας, κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν, την περίοδο που διετέλεσε αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, αναφέρθηκε στο συνεργατικό πνεύμα και τη συνεισφορά των εκπαιδευτικών της ΔΑΚΕ στην κατάρτιση του προγράμματος για την Παιδεία, επισημαίνοντας:

«Με τους περισσότερους από εσάς γνωριζόμαστε καλά, καθώς από την περίοδο που διετέλεσα αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία, πετυχαίνοντας μικρές ή και μεγαλύτερες νίκες για την παράταξή μας. Έκτοτε, ανακαλώντας στη μνήμη μου τις σημαντικές τομές που έγιναν στο χώρο της Εκπαίδευσης, αντιλαμβάνομαι ότι τίποτε δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την καταλυτική συνδρομή σας».

Στη συνέχεια, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, αναφέρθηκε στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, με σημείο αναφοράς τους 25.000 διορισμούς εκπαιδευτικών μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, ενώ παραθέτοντας στοιχεία από τον προϋπολογισμό του 2023, που προβλέπει αύξηση κατά 239 εκατ. ευρώ για την Παιδεία, υποστήριξε πως για τη ΝΔ, η Παιδεία αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Λαρισαίος πολιτικός, εξέφρασε τον απεριόριστο σεβασμό του στο έργο του Έλληνα εκπαιδευτικού, καθώς όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε “σε αυτόν οφείλουμε τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την ανθρώπινη ανάπτυξη, που είναι θεμελιώδης για το μέλλον της πατρίδας μας”.

Ευχαρίστησε, μάλιστα, ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς και για τη στάση τους στην περίοδο της πανδημίας, τονίζοντας πως “όχι μόνο κράτησαν «όρθια» την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά συνέβαλλαν καθοριστικά στην ψυχική ηρεμία των παιδιών μας”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ