ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟ «ΒΑΡΟΣ» ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρ. Κέλλας στην εκδήλωση του συλλόγου Ποντίων Τυρνάβου – Βοτανοχωρίου

«Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία, που δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε ποτέ να ξεχαστεί. Σας αξίζουν, λοιπόν, συγχαρητήρια, καθώς μέσα από ανάλογες εκδηλώσεις, όχι μόνο διατηρείτε άσβεστη την φλόγα της μνήμης των προγόνων σας, αλλά δίνετε τη σκυτάλη και στις νεότερες γενιές, να συναισθανθούν το ιστορικό “βάρος”, που μεταφέρουν στις πλάτες τους».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στην ετήσια εκδήλωση του Ποντιακού Συλλόγου Τυρνάβου – Βοτανοχωρίου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο Μάκη Σαλτζίδη και τα μέλη του Συλλόγου, τόσο για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, όσο και για τη γενικότερη δράση τους, έκανε ειδική αναφορά στη συμβολή των Ποντιακών Συλλόγων στη διάσωση και διάδοση της ιστορικής μνήμης, τονίζοντας:

«Οι Ποντιακοί Σύλλογοι έχουν να επιτελέσουν μια ξεχωριστή αποστολή. Οφείλουν να διατηρήσουν και να μεταλαμπαδεύσουν ήθη, έθιμα, εικόνες και μνήμες από μια “ξεριζωμένη” πατρίδα, που δεν γνώρισαν. Χρέος μας, να σταθούμε δίπλα τους, να τους ενισχύουμε και να τους ενθαρρύνουμε με κάθε τρόπο».

Εστιάζοντας, μάλιστα, στην πολυπληθή παρουσία νέων ανθρώπων στην εκδήλωση, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, ανέφερε:

«Η εικόνα, που αντικρίζω, με τόσους νέους ανθρώπους γύρω μου, με χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τον άρρηκτο δεσμό των Ελλήνων με τις ρίζες τους».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Κέλλας, συνεχάρη τους δασκάλους και τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων, για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που παρουσίασαν, ενώ προέτρεψε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, “να συνεχίσουν με την ίδια ζέση και την ίδια αγάπη, το έργο που επιτελούν, κρατώντας ψηλά τις σημαίες της πατρίδας μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ