ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τους Αγροτικούς Συλλόγους του Δήμου Τυρνάβου και την Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ. χθες το βράδυ στο κινηματοθέατρο Μαξίμ στον Τύρναβο, ο αγροτικός σύλλογος παρουσιάζει σε ανακοίνωσή του το διεκδικητικό πλαίσιο του συλλαλητηρίου της Κυριακής, καλώντας τους αγρότες του δήμου σε μαζική συμμετοχή. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Με την συμμετοχή δεκάδων αγροτών αποφασίστηκε την Κυριακή 22 Γενάρη να καλέσουμε όλους τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής με τα τρακτέρ τους όπως επίσης και τους μαζικούς φορείς στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία του Τυρνάβου.

Ώρες προσυγκέντρωσης
10:30 π.μ Κεντρική πλατεία Αμπελώνα
10:30 π.μ Κεντρική πλατεία Δαμασίου
11:00 Στην Περιοχή των Εξοχικών στον Τύρναβο

Παράλληλα καλούμε και τους συναδέλφους των άλλων χωριών του Δήμου μας να πράξουν ανάλογα.

Στο πλαίσιο και των αποφάσεων της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Διεκδικούμε:

Ικανοποιητικό πόσα που θα καλύπτουν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες κάθετα τις ποικιλίες Ροδάκινων – Νεκταρινιών

Επιτραπέζιων Σταφυλιών

Οινοποιήσιμων Σταφυλιών

Αχλαδίων

Κερασιών

Αμυγδάλων

Δαμάσκηνων

Αφού όλα τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου έχουν πληγεί από μια σειρά αρνητικών παραγόντων (Πολεμος στην Ουκρανία, Καπιταλ Κοντρόλ Αιγύπτου, Καιρικά φαινόμενα)

Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο όπως δίνεται κάθε χρόνο στους εφοπλιστές κλινικαρχες ξενοδόχους.
Ουσιαστική επιδότηση σε γεωργικά Λιπάσματα -Φάρμακα και Ζωοτροφές και όχι τα ψίχουλα κοροϊδίας που έδωσε η Κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα.

Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας στα 0,7 λεπτά στο αγροτικό ρεύμα. Κατάργηση του προστίμου της πράσινης ενέργειας αλλά και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Στο σεισμόπληκτο Δαμάσι αποζημίωση σε όλους τους σεισμόπληκτους στο 100% των ζημιών σε α’ και β΄ κατοικία, σε αποθήκες, καταστήματα, από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς τις προϋποθέσεις που κάνουν αδύνατη την όποια επισκευή – ανακατασκευή από τους ιδιοκτήτες. Το ίδιο και για τις ζημιές σε γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες.

Άμεσα να γίνουν τα απαραίτητα έργα υπογειοποίησης και βελτίωσης στο ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ στον Αμπελώνα ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα άρδευσης χωραφιών και σταβλικων εγκαταστάσεων όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Λαός θα σώσει τον Λαό η υπόθεση είναι στα χέρια μας.

Ολοι στο δρόμο την Κυριακή .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ