ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η ανακοίνωση – καταγγελία των σωματείων Οικοδομών, Μετάλλου, Χειριστών και της Επιτροπής Υγιεινής και ασφαλείας

Ακόμη ένας συνάδελφος σακατεύτηκε για τα κέρδη της εργοδοσίας, όταν μεγάλο αντικείμενο τόνων που μεταφέρονταν από γερανογέφυρα, έπεσε και του καταπλάκωσε το πόδι, από θαύμα σώθηκε και δεν ήταν θανατηφόρο με συνέπεια να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας καταγγέλλει την εργοδοσία του εργοστασίου του ΑΡΜΟΥ, για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας. Δεν είναι η πρώτη φόρα που γίνεται εργατικό ατύχημα σε αυτόν το χώρο, πριν 4 χρόνια είχαμε και θανατηφόρο και ενδιάμεσα μικρότερα εργατικά ατυχήματα με σακατεμένους εργάτες. Για το θανατηφόρο τιμωρήθηκε ο προϊστάμενος με 10 μήνες φυλάκιση! Αυτά τα εγκλήματα πρέπει να σταματήσουν εδώ!!!

Δεν είναι η κακιά η ώρα, η κακιά στιγμή ή ότι φταίει ο εργαζόμενος που δεν πρόσεξε, όλα αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες για να αποποιηθεί και να κρύψει τις ευθύνες της η εργοδοσία, να τις φορτώσει στους εργαζόμενους! Δεν υπάρχει λοιπόν καμιά δικαιολογία εργασιακοί χώροι να είναι κρεματόρια, σύγχρονα κάτεργα.

Το μόνο που μετράει για την εργοδοσία είναι οι στόχοι και τα κέρδη, να βγει η παραγωγή με όσο γίνεται λιγότερους ξεζουμισμένους εργάτες, με κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας στα εργοστάσια, ούτε τα στοιχειώδη τουαλέτες και νερό στα διάφορα τμήματα του εργοστασίου γιατί όλα αυτά αποτελούν «κόστος».

Ενώ έχουμε κάνει επανειλημμένα οι συνδικαλιστές στο εργοστάσιο και η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας ένα κείμενο με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, η εργοδοσία αποφεύγει την συνάντηση και δεν έχει δεσμευτεί σε τίποτα από αυτά που προτείνονται.

Απαιτούμε εδώ και τώρα συνάντηση με την εργοδοσία και να παρθούν αποφασιστικά όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλείας!!!

Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα!!!

Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη των λίγων!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ