ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

Η εκστρατεία κατά της παιδικής παχυσαρκίας συνεχίζεται από την Δημοτική Κοινότητα Φαρσάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων. Κατόπιν της ενημέρωσης των γονέων σε θέματα παιδικής διατροφής, ξεκίνησε η δράση στα σχολεία με θέμα «παιδική διατροφή – ένας υγιεινός τρόπος ζωής».

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σε όλα τα σχολεία της πόλης των Φαρσάλων, από τα νηπιαγωγεία έως και τα λύκεια.

Στόχος της ενέργειας αυτής είναι τα παιδιά να αποκτήσουν διατροφική παιδεία.
Πρώτος σταθμός της δράσης ήταν το 1ο δημοτικό σχολείο Φαρσάλων με ομιλήτριες τις διατροφολόγους κ.κ. Ελίνα Νικολοπούλου και Θεανώ Μπουτίνα, οι οποίες διατηρούν γραφεία στα Φάρσαλα. Την εκδήλωση έκλεισε ο ποδηλάτης- αθλητής κ. Πάνος Κολέτας ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τις αξίες του αθλητισμού και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνδυάζουμε τη σωστή διατροφή με την άσκηση.

Η δράση λαμβάνει χώρα υπό την αιγίδα της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, ενώ συνολικά θα συμμετέχουν και οι διατροφολόγοι κ.κ. Βάσω Καρασμανόγλου, Σέργια Κοντοπούλου και Στέλλα Μορφογιάννη, οι οποίες έχουν όλες τους γραφεία στα Φάρσαλα.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου χαιρέτισε αρχικά την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια μίλησε ο διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Καρράς. Ακολούθησε η πρόεδρος της Κοινότητας Φαρσάλων κ. Πρεκατέ Ντόρα η οποία καλωσόρισε τις διατροφολόγους και τον κ. Κολετα. Το παρών έδωσαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή και Νίκος Γκατζόγιας, τα μέλη του Δ.Σ. της Κοινότητας Φαρσάλων κ.κ. Ντίνος Βαρακλιώτης, Φωτεινή Πιτσιάβα, Σάκης Γεροβασίλης και Γιώργος Βαγγελός.

Στο τέλος μοιράστηκαν φωτοτυπίες στα παιδιά με βιωματικές ασκήσεις, καθώς και φυλλάδιο με 10 συμβουλές για έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής. Οι διοργανωτές εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στην Φαρσαλινή γραφίστρια κ. Σώση Βακούλα για τον όμορφο σχεδιασμό της αφίσας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ