Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης

Στις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου του ΄22, οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη τους στην Παράταξη της ΔΑΚΕ, δίνοντάς της και πάλι την πρώτη θέση με ποσοστό άνω του 44%. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Σταθεροί στις διαχρονικές μας θέσεις για τη συγκρότηση Προεδρείου στα Δ.Σ των συνδικαλιστικών Σωματείων αντιπροσωπευτικά-αναλογικά , προτείνουμε για τη θέση του Προέδρου τον Θανάση Φούντα από τη ΔΑΚΕ και για τις άλλες θέσεις συμμετοχή των υπολοίπων, αναλόγως με την εκλογική τους δύναμη.

Καλούμε και τις Παρατάξεις που συμφωνούν , όπως δηλώνουν, με τον συγκεκριμένο τρόπο συγκρότησης να τηρήσουν τη θέση τους, χωρίς περιστροφές και τακτικισμούς , για να βγει επιτέλους το Σωματείο από το διοικητικό αδιέξοδο που το ταλανίζει δυστυχώς εδώ και τρία χρόνια, σε πλήρη αναντιστοιχία με τη δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση των συναδέλφων και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Είναι αυτονόητο ότι δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια υπέρβαση ενάντια στις αρχές τους. Τους καλούμε απλά να αποδείξουν ότι ισχύει η θέση τους για αντιπροσωπευτικό- αναλογικό προεδρείο , όπως ακριβώς έπραξαν εξάλλου και οι κεντρικές τους Παρατάξεις ,στη συγκρότηση για Προεδρείο στην ΟΛΜΕ μόλις πριν λίγο καιρό. Σε διαφορετική περίπτωση είναι προφανές ότι η στάση τους θα εκπορεύεται από προσωπικά κίνητρα και ουδεμία σχέση θα έχει με πολιτικές- συνδικαλιστικές θέσεις.

Διαβάζοντας τη δημοσιευμένη πρόταση των Παρεμβάσεων για συγκρότηση Προεδρείου, παρατηρούμε δυστυχώς ότι ο αντιδημοκρατικός, και αλαζονικός τους κατήφορος συνεχίζεται. Αν και βρίσκονται στη δεύτερη θέση με δεκαεπτά ολόκληρες μονάδες διαφορά, πίσω από την πρώτη παράταξη της ΔΑΚΕ , ζητούν τη θέση του Προέδρου γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρούν αυτάρεσκα τους εαυτούς τους ως τους μόνους αγωνιστές. Όσον αφορά στον ισχυρισμό τους ότι η ΔΑΚΕ δεν θέλει δήθεν να αντιπαρατεθεί με την Υπουργό Παιδείας, τον θεωρούμε εντελώς ανάξιο σχολιασμού. Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες γνωρίζουν καλά τί ισχύει και αποδίδουν στην κάθε Παράταξη τα δέοντα.

Η προαναφερόμενη πρότασή τους πέρα από το ότι προσπαθεί να μηδενίσει , αποκλείοντας από τις διαδικασίες το 44% των συναδελφισσών και των συναδέλφων, εισάγει και ακόμη μία παράλογη καινοφανή θεωρία. Ζητούν να ψηφιστεί ο εκπρόσωπός τους γιατί πήρε λένε τις περισσότερες ψήφους από όλους τους υποψηφίους. Προφανώς τους διαφεύγει μια «μικρή» λεπτομέρεια. Καλούμαστε να ψηφίσουμε για να συγκροτηθεί Προεδρείο σε ένα από τα μεγαλύτερα συνδικαλιστικά Σωματεία της χώρας και όχι για να εκλέξουμε πρόεδρο 15μελούς σε κάποιο σχολείο. Δυστυχώς όμως όπως φαίνεται έτσι έχουν καταντήσει να βλέπουν και να αντιμετωπίζουν την ΕΛΜΕ.

Είναι γνωστό ότι οι Παρεμβάσεις στη Λάρισα , είναι μια προσωποπαγής παράταξη που η εκλογική της επιρροή χωρίς τον προτεινόμενο εκπρόσωπό τους , εάν υφίστατο, θα ήταν πολύ διαφορετική. Αυτό όμως δεν τους επιτρέπει, κατά τη γνώμη μας, επιπόλαιες προτάσεις και συμπεριφορές.

Για να αντιληφθεί κάποιος καλύτερα το παράλογο του πράγματος ,αρκεί να σκεφτεί στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές τους αρχηγούς προσωποπαγών κομμάτων π.χ Βελόπουλος, Βαρουφάκης , Τζήμερος κλπ, που προφανώς θα συγκεντρώσουν μονοκούκι, όπως λέει ο λαός , τις ψήφους των οπαδών τους(χαρακτηριστικό γνώρισμα κυρίως περιθωριακών, ανελεύθερων σχηματισμών), να απαιτούν την Πρωθυπουργία. Πρόκειται άραγε απλά για φαιδρότητα ή για εσκεμμένη προσπάθεια μπαχαλοποποίησης των πάντων και περαιτέρω αποδόμησης του Σωματείου , γιατί πολύ απλά ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται ? Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε !

Εν κατακλείδι , καλούμε όλες τις Παρατάξεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σταματήσουν να ρίχνουν νερό στον μύλο της αμφισβήτησης και της υπονόμευσης της ΕΛΜΕ και να αντιμετωπίσουν με τη δέουσα σοβαρότητα και χωρίς μικροπαραταξιακούς τακτικισμούς την προσπάθεια για συγκρότηση Προεδρείου. Τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον εκπαιδευτικό κλάδο είναι εδώ και δεν μπορούν να περιμένουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ