ΛΑΡΙΣΑ: ΕΚΘΕΣΗ – ΔΡΑΣΗ «ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο σε συνεργασία με το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας παρουσιάζουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα την έκθεση-δράση με τίτλο «Αφήστε με να είμαι ο εαυτός μου»

Στον χώρο του φουαγέ της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα από την Τετάρτη 25 έως την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου παρουσιάζεται η έκθεση με τίτλο «Αφήστε με να είμαι ο εαυτός μου», με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Η έκθεση στοχεύει να καλέσει τους επισκέπτες να προβληματιστούν σχετικά με τη διαφορετικότητα, την ταυτότητα, την προκατάληψη ,τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία .

Το πρώτο μέρος της έκθεσης συνδέει την ιστορία της ζωής της Αννας Φράνκ με το σήμερα. Η μοίρα εκατομμυρίων θυμάτων του διωγμού των Εβραίων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο προκαλεί και σήμερα προβληματισμό και ανησυχία. Με φωτογραφικό υλικό και κείμενα δίνεται η εικόνα της ζωής της , από την γέννησή της το 1925 στην Φρανκφούρτη, έως τον θάνατό της στο Μπέργκεν –Μπέλσεν, το 1945.Οι πίνακες της έκθεσης παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την έκδοση του ημερολογίου της , και την εποχή που έζησε.

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης «Αφήστε με να είμαι ο εαυτός μου» μας συνδέει με το παρόν και αποτελείται από ιστορίες νέων ανθρώπων. Θίγει θέματα, όπως η ταυτότητα, η εικόνα του εαυτού μας και πως μας βλέπουν οι άλλοι. Διαπραγματεύεται τη διαφορετικότητα ,τις διακρίσεις και τελικά την στάση των ανθρώπων απέναντι στο διαφορετικό .

Οι μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου και του 3ου Γυμνασίου Λάρισας απευθύνονται και καλούν τους συμμαθητές τους να πληροφορηθούν για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος .

Πρόγραμμα επισκέψεων:

Τετάρτη 25 έως Παρασκευή 27 Ιανουαρίου και ώρες από 9:00 – 14:00 (Eχουν ήδη κλείσει όλα τα ραντεβού με σχολεία του νομού)

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 16:00-20:00 στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα. Για όσους πολίτες επιθυμούν να ξεναγηθούν στην έκθεση από τους μαθητές και τις μαθήτριες των δυο σχολείων

Η ξενάγηση θα πραγματοποιείται από 12 μαθητές, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί online για αυτό τον σκοπό, από τo μουσείο «Anne Frank» του Άμστερνταμ.

Η έκθεση – δράση υποστηρίχτηκε από τις εκπαιδευτικούς, Ζησοπούλου Βαρβάρα, Θεοδωροπούλου Ιωάννα, Κολοκοτρώνη Ευθαλία, Γιαννιώτη Ευτυχία, Κόγια Αποστολία και Χατζηπαναγιώτου Μαρία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ