Γ. ΣΑΚΟΥΤΣΙΟΣ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ. ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δείτε τί αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης – Πρωτογενούς Τομέα Δήμου Τυρνάβου

Οι πρώτες ανακοινώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τις τοπικές ενισχύσεις στους αγρότες για την αδιαμφισβήτητη απώλεια εισοδήματος μας είναι ικανοποιητικές και μας γεμίζουν αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Ειδικότερα, οι ενισχύσεις σχετικά με ροδάκινα, νεκταρίνια, συμπύρηνα και βερίκοκα του Δήμου μας κρίνονται ικανοποιητικές.

Αποτελούν παράλληλα και μία ηθική δικαίωση για τη νυν δημοτική αρχή που πάλεψε μεθοδικά και με τη συνδρομή όλων των συνεταιρισμών του Δήμου μας για την μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση.

Υπενθυμίζω πως στις 20 Δεκεμβρίου είχαμε μεταβεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου πραγματοποιήσαμε ως δημοτική αρχή όπου προΐστατο ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά για το ζήτημα της σημαντικότατης απώλειας εισοδήματος των αγροτών του Δήμου μας, με την παρουσία Πρόεδρων και μελών αγροτικών συνεταιρισμών του Δήμου Τυρνάβου.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος είχε παραθέσει στον Υπουργό το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής μας, πρόβλημα το οποίο προέκυψε συνεπεία των ιδιαίτερων καιρικών φαινομένων κατά τη συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων, της αύξησης του κόστους παραγωγής και της έλλειψης εργατικών χεριών.

Επίσης, με τον Δήμαρχο είχαμε καταθέσει στον Υπουργό το Έγγραφο που συνυπέγραφαν οι Πρόεδροι των Συνεταιρισμών του Δήμου μας κατά την απολύτως επιτυχημένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο, κατόπιν πρόσκλησης του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως και αναλυτικά στοιχεία, έπειτα από μεθοδική και συστηματική συνεργασία με τον ΕΛΓΑ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Φυσικά δεν εφησυχάζουμε. Αναμένουμε συνέχεια στα μέτρα στήριξης και δη γενναίες και δίκαιες οικονομικές ενισχύσεις και για τα υπόλοιπα προϊόντα του Δήμου μας, όπως αχλαδιά και σταφύλια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ