Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ

Την Τροχαία Λάρισας προσκάλεσε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων ο Πρόεδρός της και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός απέστειλε επιστολή στον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, Υποστράτηγο Αστέριο Μαντζιώκα, με την οποία ζήτησε να παραστούν στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο Διοικητής της Τροχαίας Λάρισας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Βασίλειος Βλαχογιάννης, και η αστυνομικός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Δέσποινα Γκουτζολίκα, με θέμα τη συμβολή της Τροχαίας στην ανάπτυξη οδικής παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Γκουτζολίκα παραχώρησε στην Ελληνική Αστυνομία τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου της «Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης πάνε εκδρομή», προκειμένου να προαχθούν δράσεις για την ενίσχυση της διδασκαλίας οδικής ασφάλειας. Σημειώνεται, επίσης, ότι το βιβλίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και μοιράστηκε δωρεάν σε μαθητές, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, υπό την αιγίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας.

Ο Χρήστος Κέλλας, στην επιστολή του, εξαίρει το έργο της ΕΛΑΣ και δη των αστυνομικών που υπηρετούν στη Θεσσαλία και τη Λάρισα, σημειώνοντας:
«Η Αστυνομία αποτελεί πυλώνα του Κράτους Δικαίου και η συμβολή των αστυνομικών στην προάσπιση της δημόσιας ασφάλειας είναι ανεκτίμητη. Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στον Νομό Λάρισας, οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ διακρίνονται για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και δράση τους, χάρη στην οποία εξασφαλίζονται η δημόσια ευταξία και η απρόσκοπτη λειτουργία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου μας».

Ο Λαρισαίος βουλευτής υπογραμμίζει, ακόμη, ότι «το Αστυνομικό Σώμα απαρτίζεται από ανθρώπους που ασκούν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους και έχουν ανεπτυγμένο αισθητήριο κοινωνικής προσφοράς», επισημαίνοντας:

«Παραδείγματα αποτελούν ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Βασίλειος Βλαχογιάννης, και η αστυνομικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Δέσποινα Γκουτζολικά, που προάγουν την ενίσχυση της οδικής παιδείας μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις της Τροχαίας. Ενδεικτική, της εθελοντικής συνείδησης της κυρίας Γκουτζολίκα, είναι η παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων του βιβλίου της, “Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης πάνε εκδρομή”, στην Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να υποστηριχθούν δράσεις για τη διδασκαλία της οδικής ασφάλειας στα σχολεία».

Ο Χρήστος Κέλλας, τέλος, προσκαλώντας τους αστυνομικούς στη Βουλή, κλείνει την επιστολή του, σημειώνοντας:
«Η ανάδειξη των δράσεων της Τροχαίας Λάρισας αντανακλά την ποιότητα του έργου και το ήθος των ανθρώπων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ