ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΑ

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, μας ενημέρωσε ότι ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2024, θα συνδιοργανώσει ενημερωτικές διημερίδες σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα κατά τόπους Europe Direct, καθώς και με τις τοπικές και περιφερειακές Αρχές.

Τα διήμερα αυτά θα συμπεριλαμβάνουν τουλάχιστον δύο δράσεις:

1) Κεντρική εκδήλωση, ανοιχτή στο κοινό και στα τοπικά ΜΜΕ, με δύο μέρη:

• στο πρώτο μέρος, συζήτηση για τις αναπτυξιακές προοπτικές και στρατηγική της κάθε Περιφέρειας με στόχο να αναδείξουμε τον κρίσιμο ρόλο σε αυτές των πολιτικών και των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ.

• στο δεύτερο μέρος, θα αναδείξουμε και θα συζητήσουμε μία εμβληματική πολιτική της ΕΕ. Στο πάνελ αυτό ελπίζουμε να έχουμε 1-2 ευρωβουλευτές και κάποιον εμπειρογνώμονα. Την συζήτηση θα συντονίζει εξειδικευμένος στο θέμα δημοσιογράφος online Μέσου πανελλήνιας εμβέλειας, το οποίο και θα έχει αναλάβει να αναδείξει το θέμα.

2) Σεμινάριο για δημοσιογράφους τοπικών και περιφερειακών Μέσων σχετικά με θέματα, εργαλεία και πρακτικές ευρωπαϊκού ρεπορτάζ. Το σεμινάριο θα ολοκληρώνεται με γεύμα εργασίας με τους συμμετέχοντες.

Ο κεντρικός αυτός κορμός προγράμματος θα πλαισιώνεται, κατά περίπτωση, με παράλληλες δράσεις ενημέρωσης με σχολεία ή με το δίκτυο εθελοντών together.eu.

Ειδικά όσον αφορά στη Θεσσαλία, προγραμματίζουμε τα εξής:

• 3 Φεβρουαρίου, Λάρισα, Κεντρική εκδήλωση σε δύο μέρη ως άνω, με εστίαση στη Γεωργία και τα Τρόφιμα, 18:00-20:00

• 4 Φεβρουαρίου, Λάρισα, Δημοσιογραφικό Σεμινάριο, 10:00-13:00

• 4 Φεβρουαρίου, Τρίκαλα, Εκδήλωση/συζήτηση με εστίαση στην Ψηφιακή Μετάβαση, 18:30-19:30

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ