ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις δίκαιες ενισχύσεις που θα καλύπτουν το χαμένο τους εισόδημα που προκλήθηκε λόγω της τεράστιας ακρίβειας σε εφόδια και ενέργεια, των πολλαπλών κρίσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, του εμπάργκου στη Ρωσία και των κάπιταλ κοντρόλ στην Αίγυπτο, αλλά και λόγω της κλιματικής αλλαγής, εμφανίστηκαν σήμερα εκατοντάδες αγρότες της ευρύτερης περιοχής του δήμου Τυρνάβου που κατέκλυσαν με τα τρακτέρ την κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους του Τυρνάβου στέλνοντας μηνύματα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη δημοτική αρχή που έσπευσε να πανηγυρίσει για τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί ενισχύσεων σε κάποια από τα προϊόντα.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής χαρακτήρισε ντροπή την ανακοίνωση του αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα, ενώ όλοι οι ομιλητές πήραν αποστάσεις από τη στάση του αντιδημάρχου και κατ’ επέκταση της δημοτικής αρχής.

Στη σημερινή κινητοποίηση χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Α.Σ. Δελερίων Ν. Πικρός, ο πρόεδρος του Α.Σ. Αμπελώνα Γ. Σακοράφας, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου Σ. Ταμπόσης ο εκπρόσωπος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Απ. Καλμπούρης, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝ Λάρισας Ρ. Μαρούδας, ο πρόεδρος του παραρτήματος Τυρνάβου του σωματείου Οικοδόμων Γ. Καλμπούρης και ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Τυρνάβου Σ. Καρράς, που όλοι ανεξαιρέτως κάλεσαν την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα των αγροτών, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία των ενωτικών μαζικών αγώνων.

Αίσθηση προκάλεσε ο πρόεδρος του Α.Σ. Δαμασίου Γ. Γκανάς που περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση των σεισμόπληκτων κατοίκων του Δαμασίου και ειδικά αυτών που έχουν κατεστραμμένα σπίτια αλλά και των αγροτών του χωριού καλώντας την κυβέρνηση να δώσει πραγματικές λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων του χωριού.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης παρουσίασε ο κ. Τσικριτσής καλώντας τους αγρότες σε ετοιμότητα για νέους μαζικούς αγώνες, αφού όπως υποστήριξε μόνο με τους αγώνες οι αγρότες κέρδισαν ότι κέρδισαν μέχρι σήμερα.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμη οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δ.σ. Σ. Αμάρι, Χρ. Τσιόπας και Στ. Χατζηκράχτης και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου Χρ. Κιτσίδης.

Ακούστε κομμάτια από τις σημερινές τοποθετήσεις στο συλλαλητήριο:





ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ