ΚΚΕ: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ»

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα τις αποζημιώσεις των εργαζόμενων στα “ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ Α.Β.Ε.Ε.”, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Χρήστος Κατσώτης και Γιώργος Μαρίνος. Στην ερώτησή τους αναφέρουν:

«Προς 8-ετίας η Α.Ε. με την επωνυμία “ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΒΕΕ” κήρυξε πτώχευση, με αποτέλεσμα οι περίπου 600 εργαζόμενοι της να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο. Έκτοτε και έως σήμερα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από τα οφειλόμενα- δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που δικαιούνται, τα οποία αγγίζουν περίπου τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Εδώ και αρκετό διάστημα έχει ξεκινήσει σταδιακά η διαδικασία του πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, που όμως λόγω του νομικού πλαισίου και αντίστοιχης δικαστικής απόφασης ( στην έφεση που ασκήθηκε) κατατάσσει τους εργαζόμενους μετά από άλλους οφειλέτες ( τράπεζες, δημόσιο, ταμεία), με αποτέλεσμα από τα εκπλειστηριασθέντα έως τώρα ποσά να μην έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, αλλά και από τα μελλοντικά ποσά που θα προκύψουν να τους αναλογούν προφανώς ελάχιστα ψίχουλα από τα οφειλόμενα.

Γίνεται κατανοητό πως οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους στην πλειοψηφία τους βιώνουν μια τραγική κατάσταση, δίνουν αγώνα επιβίωσης, λόγω της ανεργίας και συγχρόνως της αδυναμίας να βρουν δουλειά, αφού οι περισσότεροι βρίσκονται σε μέση ηλικία.

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση, παίρνοντας ακόμα και αντίστοιχες νομοθετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να αποζημιωθούν για τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των απολυμένων εργαζόμενων της Α.Ε “ Σούπερ Μάρκετ Λάρισα Α.Β.Ε.Ε.” και να αποζημιωθούν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ