ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ.

O Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας ενθαρρύνει τη συμμετοχή της κοινότητας στη διαμόρφωση ενός κόσμου χωρίς διακρίσεις και προωθεί ενεργά τον θεσμό του εθελοντισμού προσκαλώντας κάθε ενδιαφερόμενο να διαθέσει λίγο από τον ελεύθερο χρόνο του για να βοηθήσει στην υλοποίηση των πολύπλευρων δράσεών του. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνει συνάντηση γνωριμίας την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 18.00, στα γραφεία του Δημοκρατίας 115 στη Νεάπολη, με στόχο τη δημιουργία μιας ενεργής ομάδας εθελοντών.

Για να γίνει κάποιος εθελοντής δεν χρειάζεται να είναι ειδικός στον αυτισμό, αλλά να είναι «ανοιχτός» στη διαφορετικότητα. Οι εθελοντές, μπορούν να ανήκουν σε οποιαδήποτε ηλιακή ομάδα από 18 ετών και άνω και να έχουν διάθεση συμμετοχής και προσφοράς υποστηρίζοντας έμπρακτα το έργο του συλλόγου ή συμβάλλοντας με τις ιδέες τους στη διοργάνωση νέων δράσεων. Όλοι είναι πολύτιμοι!

Τομείς εθελοντικής δραστηριότητας

Ανάλογα με τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα, την επαγγελματική τους δραστηριότητα και τον χρόνο που επιθυμούν να διαθέσουν, οι εθελοντές μπορούν να βοηθήσουν στα εξής:

• Στην υποστήριξη κοινωνικών εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση της κοινότητας και την καταπολέμηση του στίγματος.

• Στην υποστήριξη διοργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων και ημερίδων.

• Σε δημιουργικά εργαστήρια για την κατασκευή αντικειμένων (όπως λαμπάδες, μπομπονιέρες κ.α) που ο σύλλογος διαθέτει στις εκδηλώσεις του.

• Στις δομές του συλλόγου (Οικοτροφείο «Ελευθερία», Κέντρα Ημέρας «ΧΑΡΑ Ι» και «ΧΑΡΑ ΙΙ»).

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας προσφέρει στους εθελοντές του την απαραίτητη εποπτεία, υποστήριξη και καθοδήγηση για τη δράση στην οποία θα απασχοληθούν.

Εθελοντική προσφορά επαγγελματιών

Απόλυτα σημαντική και ουσιαστική είναι επίσης η εθελοντική προσφορά επαγγελματιών κάθε ειδικότητας και αντικειμένου, (όπως υδραυλικοί, ξυλουργοί, γραφίστες, φωτογράφοι κ.α) που επιθυμούν να υποστηρίξουν με τις γνώσεις τους τις δράσεις του συλλόγου.

Ένας ακόμη τρόπος συμμετοχής είναι ο εταιρικός εθελοντισμός που ενθαρρύνει την αυτόβουλη συμμετοχή εργαζομένων σε εκδηλώσεις και ενέργειες για την υποστήριξη του συλλόγου.

Για τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, ο εθελοντισμός αποτελεί έναν δίαυλο αμφίδρομης προσφοράς και επικοινωνίας ανάμεσα στην κοινότητα, στα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους. Μια σχέση όπου μέσα από την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά, αποκτούν αμφότεροι νέες εμπειρίες, διευρύνουν τις γνώσεις τους και δημιουργούν νέες σχέσεις.

Για να γίνεις εθελοντής μπορείς να τηλεφωνήσεις στο τηλέφωνο 2410 613 112 ή να στείλεις email στο volunteers@autismthessaly.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ