ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η Ρ. Καραλαριώτου παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της 1ης Στρατιάς

«Ορθώνουμε με περηφάνια το ανάστημα μας σε όσους αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία και απειλούν την αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας. Η πατρίδα μας είναι ισχυρότερη παρά ποτέ, με το εθνικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων και το ηθικό των ένστολων, των εφέδρων και των αποστράτων να βρίσκεται στα ύψη. Με τη σημερινή τελετή αλλαγής Διοικήσεως της 1ης Στρατιάς, αποδίδουμε την δέουσα τιμή στην άξια ηγεσία της, απερχόμενη και νέα, αλλά και σε όλους τους μάχιμους διαχρονικούς φρουρούς της ανεξαρτησίας και της προόδου της χώρας.

Ο λαός μας είναι υπερήφανος γι’ αυτούς. Τους ευχαριστούμε για την αφοσίωση, το θάρρος και την αυταπάρνηση τους».
Αυτά δήλωσε, με αφορμή την παρουσία της στη τελετή αλλαγής Διοικήσεως της 1ης Στρατιάς που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα», από τον Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, στον Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, η Γενική Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Η Λαρισαία πολιτικός ευχήθηκε «καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα», τόσο νέο Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, όσο και στο νέο Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο.

«Ο ρόλος της 1ης Στρατιάς στη νέα διοικητική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αναβαθμισμένος, ιδιαίτερα μετά τη νέα ελληνοαμερικανική στρατιωτική συμφωνία και τις ευρύτερες συμμαχίες που διαμορφώσαμε στη διεθνή σκηνή. Ο στρατιωτικός μηχανισμός που βρίσκεται στην καρδιά της χώρας μας, δικαιολογημένα αποτελεί πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας της πατρίδας μας.

Υπάρχει μία συνέχεια στο στράτευμα. Είμαι βέβαιη ότι η νέα ηγεσία της 1ης Στρατιάς, σε συνεργασία με την άξια ηγεσία του ΓΕΣ, τον συντοπίτη μας Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Κων/νο Φλώρο, ο οποίος δικαιολογημένα παραμένει ο μακροβιότερος Αρχηγός και την δυναμική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα συνεχίσουν να πορεύονται στον δρόμο των επιτυχιών, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία μια ιδιαίτερη ατζέντα προκλήσεων και υβριδικών απειλών, που γίνονται συνεχώς πιο πιεστικές και απρόβλεπτες, με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων και των αξιών της πατρίδας μας, την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς της και την εξασφάλιση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της.

Και ας γνωρίζουν οι γείτονες μας ότι θα προστατέψουμε την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και σε αυτό δεν θα κάνουμε πίσω ούτε ένα χιλιοστό» σημειώνει στο μήνυμα της, η κ. Καραλαριώτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ