ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

«Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση χτίζονται οι βάσεις για την εκπαιδευτική και κοινωνική εξέλιξη κάθε μαθητή. Οι δάσκαλοι μαθαίνουν στα παιδιά μας γράμματα και, ταυτόχρονα, τους προσφέρουν παιδεία, που αποτελεί εφόδιο για την κοινωνική τους ζωή. Είναι διεπιστημονικά και καθολικά αποδεκτό ότι, μετά την οικογένεια, το σχολείο αποτελεί πυρήνα της κοινωνικοποίησης κάθε ανθρώπου.

Είναι, επίσης, στατιστικά αποδεδειγμένο, ότι η διάχυση και η ενίσχυση της εκπαίδευσης καταπολεμούν την ανομία και μειώνουν την παραβατικότητα».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στην ημερίδα, που διοργάνωσε η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας, με τίτλο “Ο δάσκαλος: χθες, σήμερα, αύριο”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη την Δ/ντρια της Α’θμιας Εκπ/σης Λάρισας, Αικατερίνη Καραγιώργου, για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, εστίασε στην διαχρονική συμβολή των εκπαιδευτικών στην διαμόρφωση της ταυτότητας του έθνους μας, τονίζοντας:

«Από τη σύσταση του ελληνικού κράτους, όπου δόθηκε σημαντική ώθηση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια, οι δάσκαλοι συνιστούν τον πρωτογενή εκπαιδευτικό πυλώνα του λαού και του έθνους.  Χάρη στη διαπαιδαγώγηση, που προσφέρεται στους μαθητές από τη νηπιακή έως την εφηβική ηλικία, διαπλάθονται συνειδήσεις και διαμορφώνονται ατομικές ταυτότητες, οι οποίες εντάσσονται έπειτα στην κοινωνία και καθορίζουν την προσαρμογή της στις οικονομικές και πολιτικές συνθήκες κάθε εποχής. Αναμφίβολα, οι εκπαιδευτικοί όλων ανεξαιρέτως των βαθμίδων αποτελούν θεμέλιο για την ανθρώπινη ανάπτυξη κάθε ιστορικής περιόδου».

Ο κ. Κέλλας, αναφέρθηκε ακόμη, στην ακολουθία λόγων και έργων της σημερινής κυβέρνησης στον χώρο της Εκπαίδευσης, επισημαίνοντας:

«Η κυβέρνηση υλοποίησε τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πολίτες και την εκπαιδευτική κοινότητα. Είχαμε υποσχεθεί ότι θα ενισχύσουμε την αυτονομία του εκπαιδευτικού έργου και θα προσφέρουμε στους μαθητές περισσότερα εφόδια για το μέλλον. Με πολλαπλές νομοθετικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις, η δημόσια εκπαίδευση διαθέτει σήμερα περισσότερα εχέγγυα ενίσχυσης της λειτουργικότητας και της ανταγωνιστικότητάς της στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον.

Επιτομή των δράσεών μας για τη στήριξη της δημόσιας παιδείας είναι οι 25000 μόνιμοι διορισμοί, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια, παρά το δημοσιονομικό κόστος της πανδημίας.

Κι αυτά συνέβησαν, διότι η παιδεία συνιστά εθνική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα θα έχει ένα πιο φωτεινό μέλλον, εξασφαλίζοντας, μεταξύ άλλων, πρώτιστα, την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη στελέχωσή τους με το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ