Χ. ΚΑΣΙΜΗΣ ΚΑΙ Φ. ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Πολύωρες συζητήσεις με εκπροσώπους γεωργών και κτηνοτρόφων είχαν σήμερα σε Τύρναβο και Αμπελώνα ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Χαράλαμπος Κασίμης και ο Συντονιστής του Τμήματος της Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ και πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές, που συναντήθηκαν διαδοχικά με τον πρόεδρο Σ. Ταμπόση και μέλη της διοίκησης του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου και τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου Ζ. Παρλίτση και κτηνοτρόφους της περιοχής του Αμπελώνα.

Αρχικά στις εγκαταστάσεις του ΑΣΕΠΟΠ οι κ.κ. Κασίμης και Κουρεμπές ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον κ. Ταμπόση και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του συνεταιρισμού για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος εξαιτίας του τεράστιου κόστους παραγωγής, της αδυναμίας προώθησης των προϊόντων εξαιτίας μίας σειράς εξωγενών παραγόντων αλλά και της ακρίβειας στην εγχώρια αγορά, μίλησαν για τα προβλήματα των συνεταιρισμών που δουλεύουν σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας και είναι αναγκασμένοι να συναγωνιστούν τον ιδιωτικό τομέα που έχει περιθώρια ελιγμών, ενώ υπήρξε και αναφορά στο θέμα των αποζημιώσεων και στο θολό τοπίο που επικρατεί μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης περί ενισχύσεων σε μία σειρά προϊόντων.

Οι τυρναβίτες συνεταιριστές έκαναν και μία πλήρη παρουσίαση του συνεταιρισμού και των προοπτικών του, ενώ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μία σειρά προτάσεων που κατέθεσαν οι κ.κ. Κασίμης και Κουρεμπές που υποστήριξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. έχει έτοιμη τη δική του πρόταση που θα απαντά στις δύσκολες απαιτήσεις της επόμενεης ημέρας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη οι οποίες διαμορφώθηκαν από τις πολύπλευρες και μακροχρόνιες κρίσεις.

Μίλησαν για το νέο μοντέλο του ΕΛΓΑ αλλά και για το μέλλον των συνεταιριστικών οργανώσεων.

ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Σε ανάλογο κλίμα ήταν και η συζήτηση που είχαν με τον κ. Παρλίτση και τους κτηνοτρόφους του Αμπελώνα, που για μια ακόμη φορά ανέδειξαν το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας σε ζωοτροφές και ενέργεια, κάνοντας λόγο και για αδιαφορία της πολιτείας να σκύψει πάνω στα πραγματικά προβλήματα του κλάδου που απειλείται με τεράστια συρρίκνωση, αφού πολλοί είναι οι κτηνοτρόφοι που εγκατέλειψαν ή πρόκειται να εγκαταλείψουν άμεσα το επάγγελμα, αδυνατώντας να εξασφαλίσουν σωστές συνθήκες διαβίωσης για το βιός τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ