ΈΚΟΨΕ ΠΙΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα τηρώντας πιστά το έθιμο πραγματοποιήθηκε και φέτος από την Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων η κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 παρουσία του δημάρχου Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου, όλων των χορωδών και πολλών φίλων.

Μετά το πέρας της τακτικής εβδομαδιαίας πρόβας της χορωδίας στην μεγάλη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου της πόλης, χορωδοί και φίλοι της χορωδίας μετέβησαν σε γνωστό κέντρο εστίασης στη Βαμβακού Φαρσάλων. Εκεί ο πρόεδρος της χορωδίας κ. Δημήτρης Βασιλείου καλωσόρισε όλους τους παραβρισκόμενους, ευχήθηκε για την καινούρια χρονιά και έκανε μια σύντομη αναφορά για την πλούσια σε συναυλίες και εμφανίσεις, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας, περασμένη καλλιτεχνική χορωδιακή χρονιά.

Ακολούθως, ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης ευχαρίστησε όλους τους χορωδούς για την προσήλωσή τους και τη συμμετοχή στις πρόβες ενόψει των προσεχών συναυλιών της χορωδίας κατά την επίσημη τετραήμερη αποστολή του Δήμου Φαρσάλων στην Κύπρο στον αδελφοποιημένο δήμο Λιβαδίων Λάρνακας στο δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και ανακοίνωσε τη συμμετοχή της χορωδίας σε σημαντικές χορωδιακές διοργανώσεις την ερχόμενη άνοιξη και καλοκαίρι.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου στον σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τους χορωδούς και το μαέστρο για το υψηλού επιπέδου πολιτιστικό έργο που επιτελούν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή δηλώνοντας για ακόμα μια φορά την αμέριστη στήριξη της δημοτικής αρχής στις δράσεις της χορωδίας, χαρακτηρίζοντας την ως «αιχμή του δόρατος» των πολιτιστικών δομών του δήμου. Ευχές για το νέο έτος έδωσε και ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γκατζόγιας.

Τυχερή της βραδιάς η χορωδός κ. Σωτηρία Μπατζιάκα που κέρδισε μια δωροεπιταγή για το κατάστημα του Κων. Γεράκα. Η εξαίσια πίτα ήταν μια προσφορά του ζαχαροπλαστείου «Καταραχιάς». Ακολούθησε γλέντι με πολύ τραγούδι και χορό από την «ορχήστρα των χορωδών» αποτελούμενη από το μαέστρο Κωνσταντίνο Μάτη στο ακορντεόν, τους Ανδρέα Τράντο και Γιώργο Δρόσο στις κιθάρες, τον Κώστα Καραγιάννη στο μπουζούκι και χορωδούς ως σολίστες στο τραγούδι μέχρι αργά το βράδυ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ