ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Ανακοίνωση – διαμαρτυρία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δ.σ Φαλάνης

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Φαλάνης καθιστά σαφές ότι η προχθεσινή διαμαρτυρία μας δεν έγινε για λόγους εντυπωσιασμού, πολιτικής σκοπιμότητας και λόγω έναρξης προεκλογικής περιόδου. Η προσφάτως προσωρινή αναστολή λειτουργίας του σχολείου μας απέδειξε αναμφισβήτητα ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα πολύ μεγάλο στο σχολείο μας.

Οι γονείς είμαστε αγανακτισμένοι, καθώς διακυβεύεται η ασφάλεια των παιδιών μας. Επιβεβαιώνεται, για άλλη μία φορά, ότι το κτίριο που διαθέτουμε για σχολική χρήση, απέχει μακράν από το κτίριο που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως «σχολικό». Πρόκειται για ένα «γερασμένο» κτίριο, που χρήζει ολικής ανακαίνισης, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η Δημοτική Αρχή δείχνει ότι αποδέχεται μια κατάσταση που διαιωνίζεται εις βάρος τόσο της ασφάλειας όσο και της εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Μόλις προχθές ο Δήμαρχος , κ. Απόστολος Καλογιάννης, εγγυήθηκε δημόσια για την καταλληλότητα του σχολείου μας και χθες το σχολείο, δυστυχώς, ΔΕΝ μπόρεσε να λειτουργήσει εξαιτίας νέων προβλημάτων στα φωτιστικά σώματα και το ραμποτέ της στέγης.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Καλογιάννης βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και θα ήθελε να είναι όλα ρόδινα . Εμείς δεν βρισκόμαστε.. Είμαστε γονείς που κινούμαστε πάντα με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας. Το σχολείο της Φαλάνης χρειάζεται άμεση και γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών. Η Φαλάνη χρειάζεται άμεσα και γρήγορα νέο σύγχρονο 12/θεσιο Δημοτικό Σχολείο.

Επανειλημμένως έχουμε ζητήσει να τεθεί ως άμεση και επείγουσα προτεραιότητα, η ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στη Φαλάνη. Δεν μπορεί να μπαίνει το κατασκευαστικό κόστος πάνω από τη ζωή εκατοντάδων μαθητών.

ΚΑΛΟΥΜΕ

• Την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε άμεση και γρήγορη μελέτη για την ανέγερση νέου 12/Θέσιου σχολείου.

• Την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης , κ. Ζιάκα Βασιλική, να μεταφέρει άμεσα το θέμα στην υπουργό Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως.

• Τους βουλευτές του νομού Λάρισας να μεταφέρουν το θέμα του σχολείου της Φαλάνης στη Βουλή

• Τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που πρόκειται να επισκεφτεί τη Λάρισα σύντομα , να επισκεφτεί το σχολείο μας για να διαπιστώσει και ο ίδιος ότι η Φαλάνη χρειάζεται νέο σχολείο εδώ και τώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ