Η ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

«Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος δεν αποτελεί μια απλή μέρα τιμής, μα μια υπενθύμιση του φρικιαστικότερου εγκλήματος της ανθρωπότητας, μια σημείωση για διαρκή αγώνα απέναντι στο φασισμό, τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία. Κι αυτό είναι το χρέος όλων μας: να παλέψουμε και να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες που δεν θα επιτρέψουν ποτέ ξανά η ανθρωπότητα να γνωρίσει μια τέτοια φρικαλεότητα».

Τα παραπάνω τονίζει σε μήνυμά της, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

«Τα έξι εκατομμύρια νεκρών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στοιχειώνουν ακόμα τον ανθρώπινο πολιτισμό. Και θα συνεχίσουν να τον στοιχειώνουν καθώς κανείς δεν μπορεί, ούτε επιτρέπεται να ξεχάσει.

Οι ανθρώπινες θηριωδίες στο όνομα της ναζιστικής ιδεολογίας θα έρχονται με τη βοήθεια μας ξανά και ξανά στο μυαλό όλων, για να θωρακίσουμε έτσι την δημοκρατία, την ισότητα και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς.

Οι διαφορές των ανθρώπων, είτε αυτές είναι φυλετικές, είτε θρησκευτικές, είτε οποιασδήποτε άλλης κατηγορίας δεν μπορεί να αποτελούν στοιχείο σύγκρισης και κριτήριο ορθότητας.

Οφείλουμε όλοι να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, παλεύοντας για έναν καλύτερο κόσμο», κατέληξε στη δήλωσή της η κα Μπίζιου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ