ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/1 με εξαιρετική επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας “ο Πύρρος”.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση του αγιασμού και την κοπή της βασιλόπιτας και στην συνέχεια το πολυφωνικό συγκρότημα” η Φωνή της παράδοσης” τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια της Βορείου Ηπείρου. Ακολούθησε το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Ο πρόεδρος Γιάννης Νταγιάκας αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του συνδέσμου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Βορειοηπειρώτη επίτιμο πρόεδρο και νυν δημοτικό σύμβουλο της “Λαρισαίων Κοινόν” Οδυσσέα Μπόρο – με πρωτοβουλία του οποίου ένα διαρκές αίτημα των Λαρισαίων Βορειοηπειρωτών για την ονοματοθεσία “πλατείας Βορείου Ηπείρου” δρομολογήθηκε μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων. Επιπλέον, ο κ. Νταγιάκας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε για δωρεά δύο παιδικών χαρών στους Δήμους Φοινικαίων και Δρόπολης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές Λάρισας κ. Μ. Χαρακοπουλος, κ. Χ. Κέλλας, η κα Ε.Λιακούλη, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Πινακάς, και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Μ. Αναστασίου, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Λαρισαίων Κοινόν” κ. Κώστα Βαϊούλη, ο περιφερεικαός σύμβουλος Θ. Παιδής, ο πρώην πρόεδρος τησ ΝΟΔΕ Χρ. Καπετάνος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Βασίλης Κάγιος και ο υπ. Δήμαρχος Δήμου Φοινικαίων κ. Λεωνίδας Χρήστου.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο γνωστός συγγραφέας – ποιητής κ. Β. Παππάς για το λογοτεχνικό του έργο. Επίσης, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου υπήρξε έρανος για την ενίσχυση του μικρού Χρήστου.

Επίσης, υπήρξαν αντιπροσωπείες Βορειοηπειρωτών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύσσωμη ήταν και η παρουσία των μελών της ποδοσφαιρικής ομάδας του «Πύρρου».
Η βραδιά συνεχίστηκε μέχρι πρωίας με γλέντι – χορό και διασκέδαση.

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης για τα πολλά και πλούσια δώρα που προσέφεραν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ