Θ. ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑΣ: ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝ

“Η νεολαία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βράζει. Είναι όλοι με τα 500€ το μήνα και περιμένουν να ξεσπάσουν. Δεν εκφράζονται από το σημερινό σύστημα, γιατί δεν βλέπουν κανένα μέλλον μέσα από αυτό για τους ίδιους”, είπε ο Θωμάς Παπαλιάγκας στην κοπή της πίτας της δημοτικής παράταξης της Ορμής Ανανέωσης. Εκεί μαζί με εκατοντάδες Λαρισαίους, κυρίως της νέας γενιάς, και συζήτησαν για το μέλλον της πόλης μας.

Μετά τον επικεφαλής της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκο Γαμβρούλα, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Ορμής Ανανέωσης εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, είπε, μεταξύ άλλων στους παρισταμένους, τα εξής:

“Η νέα γενιά έχει απαιτήσεις. Ψάχνει απεγνωσμένα εργασιακή ασφάλεια και ευκαιρίες. Και δεν πείθεται από φιέστες προεκλογικές ενός όψιμου εικονικού ενδιαφέροντος. Την Νεολαία θέλουν μόνο να τη χειραγωγήσουν. Ένα άνευρο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας δεν μπορεί να έχει καμία παρέμβαση και να καλύψει τίποτα. Τη νεολαία θέλουν μόνο να τη χειραγωγήσουν”.

Συνέχισε αναφερόμενος στις προσπάθειες της Ορμής Ανανέωσης: “Όταν ξεκινήσατε την ανατροφή αυτή προσπάθεια πριν πέντε χρονία, λοιδωρηθήκατε όλοι στοιχημάτιζαν ότι δεν θα κλείνατε καν τον συνδυασμό. Δώσατε όμως την απάντηση στον αγώνα και στην κάλπη. Κυρίως όμως δώσατε την απάντηση με τις αρχές σας και τη δράση σας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα μπορούσατε να είστε βολευτεί σε θέσεις αντιδημάρχων, όμως επιλέξατε την ανεξαρτησία και τη συνέπεια. Είστε η πιο σοβαρή και δραστήρια παράταξη της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε ένα δημοτικό συμβούλιο που λειτουργεί για δύο χρόνια με τηλεδιάσκεψη, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό για σας.

Έχετε τις πιο σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις και παρεμβάσεις”. Και κατέληξε: “Έρχεστε με τα παράσημα της παρουσίας σας και των παρεμβάσεών σας, σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο πολλοί έχουν την ηλικία του παππού σας. Θυμάμαι, μεταξύ πολλών, την παρέμβασή σας για την νεανική επιχειρηματικότητα και τη στήριξή της από τον Δήμο. Δεν ακουστήκατε ούτε σε αυτήν. Όμως συνεχίστε άφοβα. Εδώ βλέπω ανθρώπους που δεν ήταν μαζί σας την προηγούμενη φορά ή ήταν απέναντί σας. Έτσι γίνονται οι διευρύνσεις. Να είστε ανοιχτοί, να γίνεστε όλο και περισσότεροι και να τους αγκαλιάζετε. Να απομακρύνετε μόνο τους τοξικούς. Αλλά να μη χάσετε τον χαρακτήρα, της αρχές σας και το DNA της ανανέωσης.

Μην ξεπουλήσετε τον αγώνα σας. Καλή πορεία και με τη νίκη! Εννοείται ότι θα είμαστε δίπλα σας”.

“Η νέα γενιά θα πάρει τις τύχες στα χέρια της”, απάντησε μεταξύ άλλων ο Νίκος Γαμβρούλας, ευχαριστώντας εκ μέρους όλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ