ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΛΘΕ Ο κ. ΚΟΚΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΛΑ 4

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Τσιόπας δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΝ Πολιτείας

Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που ο δήμαρχος Τυρνάβου ενώ βρήκε όταν ανέλαβε δρομολογημένα έργα και ενεργοποιημένα εργαλεία τα οποία θα βελτίωναν την διαχειριστική ικανότητα των υπηρεσιών, δεν έκανε τίποτα για να τα συνεχίσει και να τα χρησιμοποιήσει. Σε προηγούμενες δημοσιεύσεις αναφέρθηκα στην πλατφόρμα Novoville, στο πρόγραμμα ατομικών κάδων απορριμμάτων σε κάθε νοικοκυριό που εφαρμοζόταν μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και στις προσπάθειες εξοικονόμησης και παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο.

Τώρα θα αναφερθώ στο πρόγραμμα διαγραμμίσεων και οριζόντιας σήμανσης που εφαρμοζόταν στους δρόμους του Αμπελώνα και του Τυρνάβου.

Αλλά μετά ήρθε ο κ. Κόκουρας.

Είναι γεγονός ότι όποιος κινείται στο πολεοδομικό συγκρότημα του Τυρνάβου αντιμετωπίζει προβλήματα. Ιδιαίτερα οι πεζοί και οι ποδηλάτες κινδυνεύουν λόγω ανυπαρξίας πεζοδρομίων, έλλειψης ορατότητας και κακής σήμανσης στους δρόμους.

Για τους λόγους αυτούς το 2018 επιλέχθηκε να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα διαγραμμίσεων (διαβάσεις πεζών, θέσεις ΑΜΕΑ) και οριζόντιας σήμανσης. Εντοπίστηκαν τα προβλήματα και δόθηκε προτεραιότητα στα σημεία διασταυρώσεων των κεντρικών δρόμων και δρόμων που χρησιμοποιούν οι μαθητές/τριες για να πηγαίνουν στα σχολεία. Αγοράστηκε ο κατάλληλος εξοπλισμός (μήτρες, κορίνες, πτερύγια, μηχάνημα διαγραμμίσεων κ.λ.π) με τον οποίο οι υπάλληλοι του Δήμου εκτέλεσαν τη διετία 2018-19 ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος στις πόλεις του Τυρνάβου και του Αμπελώνα. Ιδιαίτερη αξία είχαν και οι παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα σημεία όπως για παράδειγμα η σήμανση λεωφορειόδρομου στην οδό Ελευθερίας.

Έτσι οι δυο πόλεις άλλαζαν, γίνονταν πιο ασφαλείς και αποκτούσαν εικόνα σύγχρονων οικισμών που φρόντιζαν για την ασφαλή κινητικότητα των κατοίκων τους.

Και μετά ήρθε ο κ. Κόκουρας και σταμάτησαν όλα. Είναι να απορεί κανείς! Πως μπορεί να αδιαφορεί για κάθε τι μικρό ή μεγάλο που θα προστάτευε τη ζωή των δημοτών; Είναι όμως ικανός, με απ’ ευθείας ανάθεση να δώσει την δουλειά σε εργολάβο για να κάνει διαγραμμίσεις, ενώ ο δήμος διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό. Ίσως το δούμε και αυτό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ