ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Δείτε τί αναφέρει σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, κατέθεσε σήμερα, 30/01/23, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας κ. Άννα Βαγενά, για την απαράδεκτη συμπεριφορά του ΔΕΔΔΗΕ προς τους καταναλωτές.

Στην Επίκαιρη Ερώτησή της η κ. Βαγενά αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Την ώρα που τα χρυσοπληρωμένα golden boys του ΔΕΔΔΗΕ μοιράζουν στους εαυτούς τους μπόνους «μαμούθ», την ώρα που οι διευθυντικές θέσεις αυξήθηκαν ακόμα και σε Διευθύνσεις που σε κάποιες περιπτώσεις δεν είχαν καν προσωπικό, με υπερδιπλάσιες αποδοχές από αυτές που ίσχυαν μέχρι τον Ιούνιο του 2019 για τους Διευθυντές και Γενικούς Διευθυντές, εν μέσω οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, η αντιμετώπιση των πολιτών στα καταστήματα του ΔΕΔΔΗΕ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιεικώς απαράδεκτη.

Με αφορμή προσωπική μου εμπειρία από το κατάστημα του ΔΕΔΔΗΕ Κεραμεικού, διαπίστωσα την φρικτή συμπεριφορά στην αντιμετώπιση των πολιτών από τις υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ.

Καταρχάς, δεν επιτρέπεται η είσοδος των πολιτών στα κτίρια. Αν χρειαστεί να καταθέσουν κάποιο επίσημο έγγραφο, θα πρέπει να το παραδώσουν στους σεκιούριτι της εισόδου, οι οποίοι λένε ότι τα διαβιβάζουν οι ίδιοι και δεν δίνουν καμία βεβαίωση παραλαβής του εγγράφου ούτε κάποιο τηλέφωνο αρμοδίου υπαλλήλου, ώστε να μπορεί να επικοινωνεί ο πολίτης για την υπόθεσή του.

Αν ο πολίτης διαπιστώσει προβλήματα ή καθυστερήσεις στην υπόθεσή του, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο τραγικά. Δεν θα του επιτραπεί ούτε σε αυτή την περίπτωση η είσοδός του στο κτίριο και καμία διά ζώσης επαφή με αρμόδιο υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ. Οι σεκιούριτι της εισόδου θα αναλάβουν και πάλι αρμοδιότητες εξυπηρέτησης πελατών και με μία διαδικασία όπως αυτές που γίνονται στις φυλακές, θα καλέσουν το αρμόδιο (κατά την κρίση τους) τμήμα και, μέσω ενός γκισέ στην είσοδο του κτιρίου, θα δώσουν μία ασύρματη συσκευή τηλεφώνου στον πολίτη -ο οποίος εν τω μεταξύ θα βρίσκεται ακόμη στα σκαλιά ή στο πεζοδρόμιο έξω από το κτίριο-, ώστε να επικοινωνήσει με κάποιον υπάλληλο. Να σημειωθεί ότι, συνήθως η συμπεριφορά των σεκιούριτι προς τους πολίτες είναι σκαιότατη.

Έτσι, δημιουργούνται εν τω μεταξύ μεγάλες ουρές στις εισόδους των κτιρίων, στα σκαλιά και στα πεζοδρόμια, με τους πολίτες να είναι αναγκασμένοι να περιμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα όρθιοι και εκτεθειμένοι στις όποιες καιρικές συνθήκες.

Επειδή, η αξιοπρεπής μεταχείριση και εξυπηρέτηση των πολιτών σε ένα ευνομούμενο κράτος είναι στοιχειώδες δικαίωμα, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποιος είναι υπεύθυνος για την απαράδεκτη συμπεριφορά των αρμοδίων και των υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ προς τους πολίτες;

2. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να σταματήσουν να αντιμετωπίζονται οι πολίτες με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο από τον ΔΕΔΔΗΕ;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ