ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑΣ

Πρώτη περιοδεία μετά την ανακοίνωσή του ως υποψηφίου έκανε ο Θωμάς Παπαλιάγκας, εστιάζοντας στα αγροτικά. Επισκέφθηκε τα Βούναινα και το προσκύνημα του Αγίου Νικολάου, το Μαυροβούνι και την Κοιλάδα. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στην επίσκεψή του στον ΤΟΕΒ Ταουσάνης, όπου τον υποδέχθηκε η σημερινή διοίκηση με τον πρόεδρο Γιώργο Διαμάντη, τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Παπαστυλιανίδη, τον ταμία κ. Ζαχαρία Παρτάλα και τον υπάλληλο Αχιλλέα Σταυροθεόδωρο.

Παρέστη και ο επί σειρά ετών πρόεδρος του ΤΟΕΒ Βάιος Αρσενίου. “Φέτος το κόστος του ρεύματος για τον ΤΟΕΒ ήταν αυξημένο κατά 300.000 ευρώ. Πρέπει να δούμε πώς θα μειωθεί, γιατί οι αγρότες δεν μπορούν να καλλιεργήσουν. Οι καλλιέργειες δεν βγαίνουν”, είπε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γ. Διαμάντης.

Ο Θωμάς Παπαλιάγκας αναφέρθηκε στους τρόπους αντιμετώπισης της εξωφρενικής αύξησης στην ενέργεια, τις ευθύνες της κυβέρνησης και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ:

“Αν δεν ήταν τόσο νοικοκυρεμένος οικονομικά ο ΤΟΕΒ Ταουσάνης και δεν είχε αποθεματικό, θα ήταν καταχρεωμένος. Αξίζουν συγχαρητήρια στις διοικήσεις για την καλή διαχείριση. Το νερό στον ΤΟΕΒ φέτος φαίνεται να πληρώνουν μόνο όσοι αγρότες πρόκειται να καλλιεργήσουν και την επόμενη χρονιά, όπως με ενημέρωσε η διοίκηση”.

Συνέχισε στην Κοιλάδα, συναντώντας και συζητώντας με τους πολίτες τα φλέγοντα θέματα. “Η περιουσία του Συνεταιρισμού να μείνει στον Δήμο, υπάρχει διαδικασία γι’ αυτό στην εκκαθάριση. Χρειάζεται άμεση ανταπόκριση από τον Δήμο. Η γεφυροπλάστιγγα και τα χωράφια του Συνεταιρισμού, που βρίσκονται μέσα στο χωριό, είναι κρίμα να πάνε σε έναν ιδιώτη”, είπε για το θέμα της εκκαθάρισης του Συνεταιρισμού.

Για το αγροτικό πετρέλαιο ανέφερε επίσης ότι “δεν μπορεί ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος να πληρώνει ειδικό φόρο κατανάλωσης, γιατί δεν χρησιμοποιείται για κατανάλωση αλλά για παραγωγικούς σκοπούς, όπως προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, είναι ξεκάθαρο ότι το πλαφόν στην ενέργεια πρέπει να τεθεί στη λιανική τιμή, ώστε να το γλιτώνουν οι πολίτες, και όχι στη χονδρική, ώστε να το κερδίζουν απ’ αυτή μόνο οι μεγαλοεπιχειρηματίες της ενέργειας”, κατέληξε ο κ. Παπαλιάγκας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ