ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΛΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΩΝ Κ.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Συνεχίζεται η πλατιά πολιτική εξόρμηση των Κ.Ο. Λάρισας του ΚΚΕ μπροστά στη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Έτσι, μετά την πετυχημένη εκδήλωση το Σάββατο, με θέμα «Αστικό κράτος: Είτε “επιτελικό” είτε “δίκαιο”, εχθρικό για τον λαό», με ομιλητή το Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή, η δραστηριότητα συνεχίστηκε και την Κυριακή.

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί μια ισχυρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή

Στον Τύρναβο, έγινε συγκέντρωση την Κυριακή, με ομιλητή το Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης, σχολιάζοντας την επικαιρότητα και την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης της ΝΔ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «η τριήμερη συζήτηση έδωσε μια ακόμα πρώτης τάξεως ευκαιρία σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να δώσουν ένα ακόμα παραπλανητικό σόου, ώστε να εξυπηρετούνται τα πολιτικά και εκλογικά τους παιχνίδια και να καλύπτεται ότι έχουν κοινή στρατηγική που είναι οι θυσίες δίχως τέλος των αναγκών του λαού για να ενισχύεται η κερδοφορία του κεφαλαίου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι, «την επομένη των εκλογών η αγροτιά θα έχει ξανά μπροστά της, τις χαμηλές τιμές παραγωγού, ακόμα και κάτω του κόστους, για την πλειοψηφία των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων – μαζί και το αίσχος των «ανοιχτών τιμών», το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τη συνέχιση της αισχρής κοροϊδίας με τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες, αφού ο ΕΛΓΑ, στον οποίο οι αγρότες πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους για την ασφάλιση της παραγωγής, προσφέρει λίγα ψίχουλα κι αυτά με πολύ μεγάλες καθυστερήσεις.

Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική στάθηκε και στέκεται μόνο το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που βρέθηκε στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους. Που συμπαραστάθηκε ενεργά στους αγώνες τους για επιβίωση, έδωσε μάχη εντός και εκτός Βουλής για τα συμφέροντά τους. Εκεί θα καταθέσει το ΚΚΕ και κάθε ψήφο που θα του δώσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, φωτίζοντας με την πολιτική του πρόταση τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με διαφορετική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, που θα εγγυάται στον αγρότη σταθερό και ικανοποιητικό εισόδημα, καλύτερη ζωή στην οικογένειά του, επαρκή και ασφαλή τρόφιμα στο λαό.»

Αφού αναφέρθηκε σε πλευρές των θέσεων του ΚΚΕ για διάφορα ζητήματα όπως η υγεία, η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια, οι εξελίξεις με τον πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή, έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι, «την επομένη των εκλογών ο λαός έχει ανάγκη από ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ. Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί μια ισχυρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, να οργανώσει την αντεπίθεση, να γεννήσει αισιοδοξία και ελπίδα στο λαό ότι μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί να πιστέψει στη δύναμή του! Γιατί το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένο σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, που συμφέρει το λαό γιατί μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του».

Απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση θα είναι μόνο το ΚΚΕ

Μαχητικό ήταν το κλίμα στην συνεστίαση της ΚΟΒ Κατασκευών– η οποία έχει υπερκαλύψει το πλάνο της οικονομικής εξόρμησης εξόρμησης και δίνει μάχη για την 1η θέση. -, το βράδυ της Παρασκευής.

Στην σύσκεψη μίλησε ο Γιάννης Σκόκας, υποψήφιος βουλευτής , ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων: « Το ερώτημα για το λαό, δεν είναι ποια κυβέρνηση θα μεγαλώνει την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, αλλά ποιος θα βρεθεί απέναντί της, πραγματικά. Ποιος θα σταθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση που, για να πετύχουν οι ρυθμοί ανάπτυξης, θα απαιτεί μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα; Μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που στα χρόνια του διατήρησε και ενίσχυσε τον εργασιακό μεσαίωνα που κληρονόμησε; `Η μήπως το ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων πολύ πριν από την κρίση; Απέναντι στην επόμενη από χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση ήταν, είναι και θα είναι μόνο το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ, κόντρα στις μειωμένες απαιτήσεις και τη μοιρολατρία, θα μπει μπροστά, για να οργανωθεί ο αγώνας, η αντίσταση, για να πάρει πίσω ο λαός όλα όσα έχασε, για να διεκδικήσει όλα όσα μπορεί να έχει.»

Οι αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να βρουν στο ΚΚΕ το αποκούμπι τους
Κέφι και μαχητικό κλίμα επικράτησε και στην συνεστίαση των Κομματικών Οργανώσεων EBΕ το μεσημέρι της Κυριακής. Στη συνεστίαση κόπηκε η πίτα για το 2023, ανακοινώθηκε η υπερκάλυψη του πλάνου των 2 οργανώσεων για την οικονομική εξόρμηση, ενώ έγινε ομιλία από τον Άγη Τριγάζη, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.
Στην ομιλία του επισήμανε μεταξύ άλλων: «Τσακώνονται ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα στα κανάλια δημόσια, για το ποιος τσάκισε περισσότερο τη μεσαία τάξη, το σίγουρο είναι ότι με την πολιτική τους όλα αυτά τα χρόνια έχουν τσακίσει στα χρέη τους μικρούς ΕΒΕ, για να ωφελούνται τελικά κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες. ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ στάθηκαν απέναντι στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για τα χρέη των ασφαλιστικών εισφορών των ΕΒΕ και για το πάγωμα των εισφορών επικαλούμενοι τις αντοχές της οικονομίας, υποδεικνύοντας στην πράξη, για ακόμη μία φορά, ποιον υπηρετούν όταν βρεθούν στην κυβέρνηση και οι διάφοροι σωτήρες. Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να βρουν στο ΚΚΕ το αποκούμπι τους, γιατί μόνο το ΚΚΕ δε δεσμεύεται από τις κατευθύνσεις τις ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο και γι’ αυτό μπορεί να πρωτοστατήσει στην οργάνωση της λαϊκής πάλης».

Δυναμώνουμε τον μοναδικό πόλο της αντίστασης και της προοπτικής για τον λαό

Συνεστίαση πραγματοποίησαν και οι ΚΟ του δήμου Τεμπών, το βράδυ του Σαββάτου. Εκεί μίλησε η Μαρία Κωστή, υποψήφια βουλευτής και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Τεμπών.

Αφού εξέφρασε τη χαρά της για την «τιμή» που της έκανε το ΚΚΕ , με το να τη συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του, παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις και τις δράσεις που ανέπτυξαν στο δήμο Τεμπών οι κομμουνιστές και όσοι συμπορεύονται με αυτούς.
Τόνισε μεταξύ άλλων ότι, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δημότες έχουν σαν αιτία την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, η οποία υλοποιείται κατά γράμμα από ς τους εκλεγμένους τους στα όργανα της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης .Τόνισε ακόμα ότι μπροστά στις κάλπες που θα στηθούν για τη βουλή το επόμενο διάστημα και για την Τοπική Διοίκηση τον Οκτώβρη, ο λαός να πάει με κριτήριο τη ζωή του, τις ανάγκες του και έχοντας καθαρό το ποιον έχουν απέναντί τους, δυναμώνοντας ταυτόχρονα το ΚΚΕ, τον μοναδικό πόλο της αντίστασης και της προοπτικής για τον λαό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ