ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 5ης ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Φιλόδοξη, ενωτική, αντικαπιταλιστική πρόταση – κάλεσμα απευθύνει η 5η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στην πρότασή της μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

Η 5η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει κάλεσμα

• Προς τους εργάτες και εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, την φτωχή και μεσαία αγροτιά, την μαχόμενη διανόηση. Ο λαός σώζει τον λαό. Μην κοιτάμε στην Βουλή, τις κοινοβουλευτικές λύσεις, τους νέους και παλιούς «σωτήρες». Μόνο με την οργάνωση, τον αποφασιστικό αγώνα, με ένα μαζικό μαχητικό κίνημα ανατροπής μπορούμε να δούμε άσπρη μέρα. Για νικηφόρους εργατικούς αγώνες, στα χέρια των εργαζομένων, κόντρα στον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

• Προς τους αγωνιστές που πήραν μέρος στους αγώνες των τελευταίων χρόνων. Στην μάχη για να μην περάσει η ισοπέδωση του κινήματος την δύσκολη περίοδο την καραντίνα. Που υπεράσπισαν στον δρόμο τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες έξω απ τις πύλες των νοσοκομείων, στο Πολυτεχνείο του 20, στις 6 του Δεκέμβρη, έξω απ το Εφετείο και σε όλες τις αντιφασιστικές μάχες και το πλήρωσαν με συλλήψεις, καταδίκες, πρόστιμα.

Τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος που δίνουν την μάχη στους χώρους δουλειάς και στηρίζουν χρόνια τώρα τις μαζικές αντικαπιταλιστικές ενωτικές κοινωνικές και πολιτικές συσπειρώσεις Που δεν δίστασαν να συγκρουστούν με τις δυνάμεις καταστολής ξανά και ξανά υπερασπίζοντας τον δικαίωμα στην διαδήλωση, για να μην πατήσει το πόδι της η πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές.

Τον κόσμο που δίνει την μάχη ενάντια στις ΒΑΠΕ, στα βουνά ή τις πόλεις για να μην γίνουν οι γειτονιές μας τσιμεντένια εμπορεύματα. Τον κόσμο που βγήκε δυναμικά στον δρόμο ενάντια στον πόλεμο και τους ληστρικούς αστικούς ανταγωνισμούς, στην έμφυλη καταπίεση, τον ρατσισμό και τη δολοφονική αντιπροσφυγική πολιτική, τη βαρβαρότητα αυτού του συστήματος και τους λέμε: Στον κόσμο του αγώνα αξίζει μια αριστερά μαχητική, αντικαπιταλιστική-επαναστατική, δημοκρατική, ενωτική. Μια αριστερά που δεν θα προδώσει και απογοητεύσει. Που θα φτάσει μέχρι το τέλος. Στην εργατική και κοινωνική χειραφέτηση, στην κομμουνιστική νιότη και προοπτική. Αυτό είναι το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

• Προς τις πολιτικές δυνάμεις και οργανώσεις της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής αριστεράς, που παλέψαμε μαζί τα προηγούμενα χρόνια, που έχουμε συμφωνία στις βασικές θέσεις του αντικαπιταλιστικού προγράμματος, που υπερασπίζουν την ανεξαρτησία της αντικαπιταλιστικής αριστεράς απορρίπτοντας την λογική των πολιτικών-εκλογικών συνεργασιών με δυνάμεις της ρεφορμιστικής αριστεράς, για να προχωρήσουμε εδώ και τώρα σε μια ισότιμη, ανοιχτή, ελπιδοφόρα πολιτική και εκλογική συνεργασία που θα δώσει με αξιώσεις την μάχη των εκλογών, που θα ανοίξει τον δρόμο σε μια ανώτερη ενότητα προς το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και μέτωπο της εποχής μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ