ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Στο παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου έλεγχος εμβολιαστικής κάλυψης παιδιών από ομάδα υγείας του Κ.Υ. Τυρνάβου σε συνεργασία με το προσωπικό του παραρτήματος. Από την πλευρά του Κέντρου Υγείας συμμετείχαν η παιδίατρος κ. Αντωνούλη Αναστασία και οι επισκέπτριες υγείας Χατζή Ευδοξία και Ζηκοπούλου Φανή ενώ από την πλευρά του παραρτήματος οι κοινωνικοί λειτουργοί Κατσούλη Στέλλα και Λεβέντης Δημήτρης, η νοσηλεύτρια Γούτα Ζωή και ο διαμεσολαβητής Μπαντής Χρυσοβαλάντης.

Την δομή επισκέφθηκε και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ.Αντωνόπουλος Γιάννης.

Η συγκεκριμένη δράση διενεργήθηκε στο πλαίσιο στήριξης της υγείας των ευπαθών και ευάλωτων πληθυσμών από την Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Θεσσαλίας Ελλήνων Ρομά για το έτος 2023 με θέμα «Προγράμματα, παρεμβάσεις και δράσεις αγωγής υγείας σε πληθυσμό Ρομά σε οικισμούς στη Θεσσαλία». Η ανταπόκριση ήταν ικανοποιητική και δόθηκαν ενημερωτικά σημειώματα με την καταγραφή των ελλείψεων και συστάσεις για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών προκειμένου να επιτευχθεί ακόμη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη ώστε είναι πλήρως προστατευμένα τόσο τα ίδια τα παιδιά όσο και η κοινότητα.

Οι δράσεις από το Κέντρο Υγείας προς τον πληθυσμό των Ρομά της περιοχή ευθύνης του θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ