ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΣΤΟΝ Ε65

Μαζικό μπλόκο στήθηκε έξω από την Καρδίτσα παρά την κρατική καταστολή της κυβέρνησης που για μια ακόμα φορά έστειλε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση χημικών κατά των αγροτών που έφτασαν με τα τρακτέρ τους στις παρυφές του Ε65 και με πορεία ανέβηκαν στην αερογέφυρα.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν έχει καμία τύχη. Τα τρακτέρ παραμένουν στο μπλόκο και από σήμερα αναμένονται νέες δυνάμεις. Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί Συντονιστική Επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτών από κάθε χωριό και ανακοινώθηκε ότι το μπλόκο θα στηθεί κάτω από τον Ε65, στην παλιά Εθνική Οδό Καρδίτσας – Αθήνας και στον δρόμο Λάρισας – Καρδίτσας. Παράλληλα κάθε μέρα θα γίνονται αποκλεισμοί του Ε65, ενώ σε νέες Γενικές Συνελεύσεις θα καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Στις άμεσες διεκδικήσεις τους ξεχωρίζουν τα αιτήματα για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, μείωση του κόστους παραγωγής και κατώτατες εγγυημένες τιμές, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση. Διεκδικούν ακόμα προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια.

ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ

Με καταστολή «υποδέχτηκε» η κυβέρνηση τους αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

Από τα γκλοπς της αστυνομίας δεν ξέφυγε ούτε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης που βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών.

Τηλεφωνική παρέμβαση για την καταστολή και την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στον υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

Παρά την αστυνομοκρατία οι αγρότες με πορεία ανέβηκαν στο κόμβο του Ε65.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ