ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΑ (ΦΩΤΟ)

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον τα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια προς Πολίτες και Φορείς από το Τμήμα Εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Έτσι οι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Λάρισας, Λιόλιου Ευαγγελία και Πατσιάς Νικόλαος την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, εκπαίδευσαν τους σπουδαστές του 1ου ΔΙΕΚ Λάρισας, του τμήματος Φύλακες Μουσείων στις πρώτες βοήθειες σε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις και στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση( ΚΑΡΠΑ )με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ) δίνοντας τους την ευκαιρία να λύσουν απορίες αλλά και να ασκηθούν σε όλες τις προβλεπόμενες δεξιότητες σε εκπαιδευτικά προπλάσματα.

Τη Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 οι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Λαρισας Μίνα Λυμπεροπούλου, Γρηγόρης Αγρόδημος και Αχιλλέας Παπακώστας ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Βαμβακούς Φαρσάλων για εκπαίδευση των μικρών μαθητών της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης σε θέματα Πρώτων Βοηθειών με πολύτιμες πληροφορίες ,προσαρμοσμένες στην ηλικία τους.

Συνεχίζοντας τη Δευτέρα 30/01/23 οι σύλλογοι διδασκόντων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου αλλά και 5ου &7ου Νηπιαγωγείο Τυρνάβου να παρακολουθήσουν σεμινάριο (ΚΑΡΠΑ) Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση με χρήση αυτόματου εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) ,Πνιγμονή από ξένο σώμα ,τραύμα κ.α.

Οι Εκπαιδευτές Σαμαρά Αναστασία, Μπέμπου Ελένη, Νέστορας Ιωάννης και Γούλας Ιωάννης συνέβαλαν στη παράδοση του σεμιναρίου εξηγώντας και δίνοντας λεπτομερέστερες και σαφής απαντήσεις λύνοντας κάθε απορία των εκπαιδευόμενων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ