ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ Η ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΚΑΡΥΑΣ

Δημοπρασία για την εκμίσθωση του Δημοτικού Ξενώνα Καρυάς διενεργεί ο Δήμος Ελασσόνας, σύμφωνα με τους όρους που καθορίστηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. έως 12:00 στο Δημαρχείο Ελασσόνας.

Η δημοπρασία αφορά δημοτικό ακίνητο το οποίο διατίθεται με μειωμένο μίσθωμα για 99 έτη, αποκλειστικά για τουριστική εκμετάλλευση, και με τον όρο ο πλειοδότης να αναλάβει τις δαπάνες ανακαίνισης του ξενώνα, μία επένδυση που ξεπερνά το ποσό των 1.200.000,00 ευρώ, όπως ειδικότερα προβλέπεται στην ανακοίνωση.

Ο Δημοτικός Ξενώνας Καρυάς βρίσκεται στον οικισμό Καρυάς και αποτελείται από διώροφο κτήριο με δωμάτια φιλοξενίας στον πρώτο όροφο και βοηθητικούς χώρους στο ισόγειο.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εκμισθωθεί ο ξενώνας για τουριστική εκμετάλλευση εξέφρασε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ο οποίος δήλωσε μετά τη συνεδρίαση: «Ο δημοτικός ξενώνας της Καρυάς παρέμενε αναξιοποίητος για πολλά χρόνια και η δαπάνη επανάχρησής του απαιτούσε μεγάλα κονδύλια που δεν διέθετε ο Δήμος. Επιπλέον η ένταξή του σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ήταν αδύνατη λόγω της ανταποδοτικής χρήσης του, επομένως η μακροχρόνια μίσθωση αποτελούσε μονόδρομο.

Εκτιμούμε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την επένδυση, η οποία δημιουργεί αναπτυξιακή δυναμική για την περιοχή και την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ελασσόνας. Η περιοχή μας θα ωφεληθεί πολλαπλά και ιδιαίτερα η όμορφη κοινότητα Καρυάς που υστερούσε σε καταλύματα παρά το μεγάλο ενδιαφέρον επισκεπτών να διανυχτερεύσουν στο χωριό».

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τους όρους και τα δικαιολογητικά συμμετοχής στη δημοπρασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Ελασσόνας καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στα τηλέφωνα 2493350243 και 2493350244 ή στην ιστοσελίδα του δήμου www.dimoselassonas.gr στην ενότητα «Ενημέρωση» στην υποενότητα «Προκηρύξεις-Διακηρύξεις» αλλά και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Ελασσόνας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ