ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Το θέμα της ίδρυσης Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Τύρναβο σύμφωνα με σχετική πρόταση που κατέθεσε στο δήμο Τυρνάβου η Διεύθυνση Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, αναμένεται να απασχολήσει τη συνεδρίαση του δ.σ. που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

Στο έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Θεσσαλίας -Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν Λάρισας, με θέμα «Μεταβολές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχ. Έτος 2023-2024». προτείνεται η ίδρυση καλλιτεχνικού Σχολείου στο Τύρναβο και συγκεκριμένα στο κτήριο που στεγαζόταν το International Community School ‘‘ICSL“ (Στρατόπεδα Σχοινά ).

Η εισήγηση της δημοτικής αρχής που θα κατατεθεί στο σώμα αναφέρει ότι «Γνωμοδοτεί θετικά επί της ανωτέρω προτάσεως ( Ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Τύρναβο) με την προϋπόθεση ότι ο Δήμος Τυρνάβου θα αναλάβει μόνο τα λειτουργικά έξοδα και έξοδα συντήρησης του κτιρίου και εφόσον γίνει δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του στο Δήμο Τυρνάβου. από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας».

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα έρχεται με καθυστέρηση προς συζήτηση στο δ.σ. με δεδομένο ότι στο έγγραφο της διεύθυνσης β/βαθμιας εκπαίδευσης ζητούνταν η γνωμοδότηση μέχρι 20 Νοεμβρίου του 2022.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

“Σύμφωνα με την παραπάνω σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ σας ενημερώνουμε ότι, η πρότασή μας για τις μεταβολές σχολικών μονάδων της Δ.Δ,Ε Λάρισας, που αφορούν στο Δήμο Τυρνάβου για το σχολικό έτος 2023-2024 είναι η ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου. Ως χώρο στέγασης προτείνουμε το κτήριο όπου στεγάζεται το International Community School Larisa “(Στρατόπεδο Σχοινά Τυρνάβου 40100-Τύναβος Λάρισας), λόγω αναστολής της λειτουργίας του.
Παρακαλούμε να φροντίσετε για την έγκαιρη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου σας επί της πρότασής μας (προσδιορίζοντας ρητά για κάθε είδους σχολική μεταβολή το ζήτημα της στέγασης), σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 15 του άρθρου 59 του ν. 3966/2011 (Α’ 118), ώστε με τη σειρά μας να τις κοινοποιήσουμε μέσα στα πλαίσια της εγκυκλίου στο Υ.ΠΑΙ.Θ. (Το αργότερο να αποσταλεί έως τις 20/11/2022).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ