ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Συναντήθηκε με τον Κ. Αγοραστό και τον Γεν.Γραμματέα Σ.Δ.Ι.Τ

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και Σ.Δ.Ι.Τ Ορέστη Καβαλάκη, είχε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σχετικά με την χρηματοδότηση ανέγερσης νέου δημοτικού σχολείου στη Φαλάνη.
Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον Λαρισαίο πολιτικό, ότι την δεδομένη στιγμή, το πρόγραμμα για ανέγερση νέων σχολικών συγκροτημάτων, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ, έχει κλείσει.

Καθώς, όμως, η συγκεκριμένη διαδικασία είναι δυναμική, υπάρχει προοπτική για την ένταξη και άλλων σχολικών κτιρίων, εάν υπάρξει απένταξη υφιστάμενων, που δεν πληρούν τους όρους, όπως έχει γίνει, ήδη, σε δυο περιπτώσεις.

Ο κ. Κέλλας, ζήτησε από τον κ. Καβαλάκη να προταχθεί το δημοτικό σχολείο Φαλάνης, σε περίπτωση τροποποίησης του προγράμματος, πρόταση με την οποία συμφώνησε ο Γενικός Γραμματέας. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, είναι η εκπόνηση σχετικής μελέτης για την ανέγερση νέου σχολείου στη Φαλάνη, ώστε το έργο να είναι ώριμο.

Της συνάντησης Κέλλα – Καβαλάκη, προηγήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Λαρισαίου πολιτικού και την καθοριστική συνδρομή του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, με συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δ. Σχ. Φαλάνης, της Διεύθυνσης του σχολείου και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας.

Στη σύσκεψη, συζητήθηκαν οι πιθανές πηγές χρηματοδότησης για την ανέγερση νέου σχολείου και προκρίθηκαν, οι λύσεις της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ) ή η ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την προϋπόθεση να προτεραιοποιηθεί το δημοτικό σχολείο Φαλάνης, στην χαρτογράφηση των προς ανέγερση, Σχολικών Κτιρίων, από τους αρμόδιους φορείς.

Σε κάθε περίπτωση και σε αυτή τη σύσκεψη, Χρήστος Κέλλας και Κώστας Αγοραστός, υπογράμμισαν, ότι προηγείται η εκπόνηση μελέτης για το νέο σχολικό συγκρότημα, συγχρόνως με την σύνταξη σύγχρονου κτιριολογικού προγράμματος από το Δήμο Λαρισαίων.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ευχαρίστησε για την συνεργασία τόσο τον κ. Καβαλάκη, όσο και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τονίζοντας για μια ακόμη φορά, ότι τα παιδιά της Φαλάνης αξίζουν και δικαιούνται νέο, σύγχρονο σχολείο.

Στη σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, συμμετείχαν, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο πρόεδρος Ρένος Καρυώτης, η Αντιπρόεδρος Βαΐτσα Κουκούλη, η γραμματέας Χριστίνα Λιούπα, ο ειδικός Γραμματέας Κώστας Βαχούλης και τα μέλη Κατερίνα Κόκκινου και Σπύρος Δεμίρης καθώς και η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ιφιγένεια Λάππα, η υποδιευθύντρια Ευανθία Παλαιοτζήκα και ο πρόεδρος της ΤΚ Φαλάνης Κώστας Λυγούρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ