ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΥΞΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αννας Βαγενά

Κενό γράμμα αποδείχθηκαν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις υποτιθέμενες αυξήσεις στις συντάξεις. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και η κοροϊδία μεγαλειώδης, καθώς το 44,33%, δηλαδή σχεδόν οι μισοί συνταξιούχοι, δεν πήραν ούτε ένα ευρώ αύξηση, ή πήραν πολύ μικρότερη απ’ αυτήν που περίμεναν.

Η διαδικασία χορήγησης της πολυαναμενόμενης αύξησης ξεκίνησε στις 27/01/2023 και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα 6/02/2023. Όπως αποδείχθηκε όμως, οι “αυξήσεις” δεν αφορούν τελικά ούτε καν το 44%, αφού η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει σε αυτές τις συντάξεις του Φεβρουρίου και διάφορες παροχές, όπως την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ, που χορήγησε τον περασμένο Δεκέμβριο, ή φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Η χορήγηση της πρώτης μεγάλης αύξησης μετά από δώδεκα χρόνια, που είχε προβλεφθεί από τον Ν.4475/2017 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει, λοιπόν, απ’έξω τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων: γιατί, η αύξηση 7,75% που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, αφορά τελικά μόνο 1.724.713 σε σύνολο 2.500.000 συνταξιούχων.

Μέρος της αύξησης θα λάβουν μόνο 258.000 συνταξιούχοι, ενώ 910.077 συνταξιούχοι δεν θα βάλουν στην τσέπη τους ούτε ένα επιπλέον ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χατζηδάκης εξαπατούσαν συνειδητά τους συνταξιούχους, όταν τους έταζαν αυξήσεις, και προκειμένου να το πετύχουν, φρόντισαν να βάλουν σε ένα σακί τις υποτιθέμενες “αυξήσεις” στις συντάξεις μαζί με ψίχουλα από άλλες, παλιότερες παροχές που έδωσαν τον Δεκέμβριο, νομίζοντας ότι ο κόσμος είναι ανόητος και ότι μπορούν να τον ξεγελάσουν. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: “Μιλάμε για την απόλυτη έννοια της ξεφτίλας, για την αποθέωση της δημιουργικής λογιστικής”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ