ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ 4000 ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.

Η ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ εμπαίζει τους 4000 υγειονομικούς του προγράμματος ΟΑΕΔ (νυν Δ.ΥΠ.Α). Μέχρι και σήμερα 2 Φεβρουαρίου 2023 δεν έχει δημοσιευθεί το ΦΕΚ για την ανανέωση του προγράμματος.

Τέσσερις μήνες πριν στις 5/10/2022 το υπουργείο υγείας είχε στείλει αίτημα με αρ. πρωτ 394 προς το Υπουργείο Εργασίας για την 6η ετήσια παράταση του Ειδικού Προγράμματος 4.000 στην Υγεία. Ο Υπουργός Υγείας είχε δηλώσει ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα είχε λήξει το θέμα της παράτασης του προγράμματος του ΟΑΕΔ (νυν Δ.ΥΠ.Α)

Δυστυχώς οι συμβάσεις των εν λόγω εργαζόμενων βρίσκονται ακόμη στον αέρα. Κάποιες συμβάσεις ήδη έχουν λήξει και το ΦΕΚ δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί. Η ομηρία και ο εμπαιγμός των 4000 έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Κωλυσιεργία; Ανικανότητα; Τακτικισμός με φόντο τις εκλογές; Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η κυβέρνηση εμπαίζει ανθρώπους που το σύστημα υγείας τους έχει ανάγκη και έχουν «βάλει πλάτη» επί σειρά ετών και μάλιστα μέσα στην κρίση της πανδημίας.

Πόσο δύσκολο είναι να σέβεσαι τους ανθρώπους που δουλεύουν νυχθημερόν χωρίς ρεπό, χωρίς άδειες, εξαντλημένοι, υπερβάλλοντας εαυτόν;

Αυτονόητο και απαίτηση η αναδρομική ισχύ της σύμβασης διότι η τραγική κατάσταση του ΕΣΥ δεν επιτρέπει άλλη μια παράλειψη ή ανικανότητα της κυβέρνησης η οποία θα θέσει σε δοκιμασία την ασφαλή λειτουργία των δύο Νοσοκομείων της πόλης μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ