Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ» ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Εξετάζεται ενίσχυση ζωοτροφών και για νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους

«Η κυβέρνηση στη δύσκολη αυτή συγκυρία, που επιβαρύνεται από εξωγενείς κρίσεις με συνέπειες στον πρωτογενή τομέα, στέκεται δίπλα στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο. Δείγμα αυτής της στήριξης είναι και οι ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους μας για την αγορά ζωοτροφών, ύψους 89 εκατομμυρίων ευρώ. Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία έχω στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου.

Εκτιμώ ιδιαίτερα την κατανόηση του φίλου υφυπουργού για τους νεοεισερχόμενους στο επάγγελμα κτηνοτρόφους το 2021 και το γεγονός ότι εξετάζεται η δυνατότητα να υπάρξει και νέα πληρωμή και γι’ αυτούς». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Στύλιο, μετά την κατάθεση της τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία οι ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους, που θα πιστωθούν αύριο στους λογαριασμούς των δικαιούχων είναι αφορολόγητες, ακατάσχετες και ανεκχώρητες στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, όλο το προηγούμενο διάστημα είχε στενή συνεργασία, μετά από ενημέρωση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Γιάννη Γκουρομπίνο, με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανάγκη στήριξης των κτηνοτρόφων, εξαιτίας της εκτίναξης του κόστους των ζωοτροφών.

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός κ. Στύλιος, σε αντίθεση με την προηγούμενη ενίσχυση του 2% επί του τζίρου που δόθηκε στους κτηνοτρόφους για τις ζωοτροφές, η παρούσα ενίσχυση δεν θα δοθεί μόνο στους επαγγελματίες αγρότες αλλά και σε κατόχους κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι οι αιγοπροβατοτρόφοι, οι βοοτρόφοι, οι πτηνοτρόφοι, καθώς και οι χοιροτρόφοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ