Ο Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Θα μιλήσει στην παρουσίαση του τόμου για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στις 12 Φεβρουαρίου

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας ΔΣΟ), σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων, διοργανώνει στην Λάρισα την παρουσίαση του Τόμου «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στο Ξενοδοχείο DIVANI PALACE, με ελεύθερη είσοδο.

Στην παρουσίαση του Τόμου, εκτός από τον οικοδεσπότη, Γενικό Γραμματέα της ΔΣΟ, Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμο Χαρακόπουλο, θα μιλήσουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, ο Ιατρός-Ιστοριοδίφης κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου και ο Δικηγόρος, Msc Κανονικού Δικαίου κ. Νικόλαος Τσιρέλης. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Μαριάννα Πυργιώτη, ενώ μετά το πέρας της παρουσίασης ο Τόμος θα προσφερθεί σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Προσβολή για κάθε πολιτισμένο απάνθρωπο

Στον Τόμο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», περιλαμβάνεται η παρουσίαση 37 ιστορικών εμβληματικών ναών αφιερωμένων στη Σοφία του Θεού, οι οποίοι βρίσκονται σε 11 χώρες από τη Σκωτία μέχρι την Κίνα και από την Κύπρο ως την Αγία Πετρούπολη.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ από τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά την αυθαίρετη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης και της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικά τεμένη. Μια απόφαση που προσβάλλει συνολικά τον χριστιανικό κόσμο, αλλά και κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, καθώς θέτει σε κίνδυνο τη διαφύλαξη μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αναγνωρισμένων από την UNESCO.

Ο Τόμος, που έχει ήδη μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, έχει επιδοθεί στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον Πάπα Φραγκίσκο, προκαθημένους εκκλησιών και εκπροσώπους του πολιτικού και ακαδημαϊκού κόσμου, ενώ έχει παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων, στο Διεθνές Συνέδριο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών στη Βενετία, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών στην Καρσλρούη και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ